Društvo

"Kuhinjica" priprema ručak za 600 najsiromašnijih građana

"Kuhinjica" priprema ručak za 600 najsiromašnijih građana
Foto: N.N. | "Kuhinjica" priprema ručak za 600 najsiromašnijih građana

Bogata trpeza svečanog novogodišnjeg ručka ove godine napuniće stomake i makar na jedan dan odagnati probleme oko 600 korisnika javnih kuhinja u gradu.

Svečani ručak u prostorijama Udruženja građana "Mozaik prijateljstva" ove godine, kao i prošle, priređuje kulinarski TV serijal "Kuhinjica", koji će, pored novčanih sredstava za pripremanje ukusnih obroka, upotrijebiti i kulinarsko umijeće.

Zorica Đukić, direktor "Kuhinjice" za BiH, rekla je da su prošle godine pripremili novogodišnji ručak za 350 ljudi, a da ove godine pripremaju svečani novogodišnji ručak za oko 600 korisnika.

"Ručak će biti organizovan 31. decembra, sa početkom u 13 časova, u prostorijama 'Mozaik prijateljstva'", rekla je Đukićeva.

Dodaje da će svi korisnici uživati u ukusno pripremljenoj begovoj čorbi, sarmi, junećem flamu, pečenoj piletini i krompirićima.

"Pozvala sam sve svoje prijatelje i poznanike, a oni su pozvali svoje prijatelje i poznanike, da donesu jedan kolač i jedan sok, jer to ne možemo pripremiti", objasnila je Đukićeva.

Istakla je da u pripremanju ručka učestvuju i saradnici "Kuhinjice".

"Osim novčanih sredstava, upotrijebićemo i svoje kulinarsko umijeće da napravimo svečani ručak za ljude u socijalnoj potrebi da se taj dan osjećaju posebno", kazala je Đukićeva.

Dodala je da jedan ručak sigurno ne rješava sve njihove probleme, zbog čega će od hrane koja ne bude pojedena napraviti pakete koje će korisnici ponijeti kući.

Osim ovog novogodišnjeg ručka u prostorijama "Mozaika prijateljstva" planiraju višednevne proslave Nove godine, a sinoć su najmlađi korisnici ovog udruženja, njih oko 200, trebali da dobiju svoju dječju proslavu Nove godine.

Za mališane su pripremili paketiće i predstavu, koja je poklon Gradska pozorišta "Jazavac". U prostorijama "Mozaika prijateljstva" priređena im je trpeza i mađioničarska priredba.

Miroslav Subašić, sekretar Udruženja građana "Mozaik prijateljstva", rekao je da danas planiraju organizovati proslavu Nove godine za starije osobe.

"Novu godinu za korisnike svih javnih kuhinja u gradu ćemo imati 31. decembra, na čemu možemo da zahvalimo 'Kuhinjici'. Već 6. januara pripremamo božićni ručak, a 13. januara slavimo Pravoslavnu novu godinu", objasnio je Subašić.

Istakao je da po ručku očekuju minimalno 300 gostiju te da je zanimljiv podatak da se za svaki ručak priprema oko 1.000 sarmi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije