Mišić: Vlada da propiše najnižu platu

Srna

BANJALUKA - Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić izjavila je večeras da Savez sindikata traži od Vlade da propiše najnižu platu, jer poslodavci nisu spremni da povećaju sadašnji nivo od 440 KM.

Vrati na vijest

Komentari 1

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

sasas

Ako se najniža plata poveća sa 440 na 500 KM, to će najviše odgovarati onima koji imaju najveće plate jer se njima na osnovu najniže računa tako što se pomnoži sa koeficijentom koji je izuzetno visok pa im se tako povećanje od 50 KM višestruko uveća upravo zbog koeficijenta. A onima koji imaju minimalac gazda(poslodavac) poveća za 50 KM uplatu na banku, ali zato za 50 KM smanji isplatu na ruke. Na kraju je jasno da oni koji imaju najviše najbolje i prođu kada se poveća minimalac.