Društvo

Pratite nas na Google news

Nakon nesreće na Bjelašnici oglasio se "ZOI`84": Znakovi su uredno postavljeni

Nakon nesreće na Bjelašnici oglasio se "ZOI`84": Znakovi su uredno postavljeni
Foto: Ilustracija | Nakon nesreće na Bjelašnici oglasio se "ZOI`84": Znakovi su uredno postavljeni
Srna

SARAJEVO - Zimska sezona na Bjelašnici još nije zvanično otvorena, a na stazama su postavljeni znakovi upozorenja da ih građani koriste na vlastitu odgovornost, saopšteno je iz preduzeća "ZOI'84" nakon što je danas devetogodišnja djevojčica pala sa sanki na ovoj planini i zadobila teške povrede.

"Zvanično otvaranje zimske sezone najavljeno je za 15. decembar i od tog dana `ZOI'84` je obavezan da obezbjedi hitnu medicinsku pomoć, gorsku službu spašavanja i prisustvo policije", saopšteno je iz ovog preduzeća.

Iz "ZOI'84" navode da oni nisu organizatori nijednog današnjeg događaja i da se danas na Bjelašnici nije naplaćivala nijedna ski usluga, pa čak ni parking, prenosi Klix.ba.

"Iskreno nam je žao zbog nesretnog slučaja koji se desio na Bjelašnici. Povrijeđenoj djevojčici želimo brz i uspješan oporavak", saopštili su iz "ZOI'84".

Devetogodišnja djevojčica koja je zadobila teške povrede na Bjelašnici je u stabilnom stanju i smještena je na intenzivnom odjeljenju Neurohirurške klinike na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Ona je pala sa sanki i udarila glavom u kamen nakon čega se onesvijestila.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije