Patrijarh Porfirije: Manastir Miloševac mjesto narodnog obnavljanja

Srna

PRIJEDOR - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije poručio je da Manastir Miloševac, u kojem je danas služio prvu Svetu arhijerejsku liturgiju, treba da bude mjesto sveukupnog crkvenog, vjerskog i narodnog obnavljanja.

Vrati na vijest

Komentari 3

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

ilijatoljaga007

Ja sam rođen đe đamije nema, muslimane mrzim od malena, ba, Taj rad OOOoooboriii bona

durmozejnil

A drugo što se tiče Srbijanske pravoslavne crkve čini mi se da sam negdje pročitao da nje čak nije bilo u BiH sve do dvadesetog vijeka kada tek početkom 20 vijeka (čini mi se oko 1930?) sporazumom između Kraljevine SHS i Carigradske patrijaršije pravoslavna aparhija u Bosni (koja je do tada sve bila u sastavu Carigradske patrijaršije) prelazi pod patronat Srbijanske pravoslavne crkve (čini mi se da sam tada pročitao da je čak to kupljeno novcem tj
Kraljevina SHS je platila finu sumu Carigradskoj patrijaršiji za to?)!?

Odgovor
ilijatoljaga007


bošnja, tebe su SRBI negde dobro nagrdili, ba, i ponekad mi te žao, stvarno, bolan..
dao bih vola da znam gde si skičo u živici, da nagradim sokolove .. poserem ti se na munaru, jâdo OOooojhaa Taj rad

durmozejnil

Pa stanite da vi niste malo polupali lončiće? Otkud srpski manastir u BiH u 18 vijeku? Jer kada se čita istoriju ili neka književna djela npr. knjigu "Kako je nastalo Načertanije" od dr. Stranjakovića (SANU, 1939) nekao se da zaključiti da su do 1844 u BiH živjeli samo Bošnjaci (muslimani/muhamedanci, pravoslavci i katolici) i nešto Vlaha pravoslavaca u bh Krajini (koje su Osmanlije nekada ranije kao nomade naselili u Krajinu iz Rumunije/Vlaške nizije)!?

Odgovor
ilijatoljaga007

Ja sam rođen đe đamije nema, muslimane mrzim od malena, ba, Taj rad OOOoooboriii bona