Društvo

Pod nadzorom još 191 osoba u Tesliću

Pod nadzorom još 191 osoba u Tesliću
Foto: Srna | Pod nadzorom još 191 osoba u Tesliću
Srna

TESLIĆ - Na području opštine Teslić pod nadzorom je 191 osoba, od kojih je 82 u karantinu, a 797 je izašlo iz nadzora, rekao je epidemiolog teslićkog Doma zdravlja Stojan Smiljanić.

Smiljanić je rekao da je danas evidentirano jedno lice sa upalom pluća koje je transportovano na Infektivno odjeljenje dobojske Bolnice, koje je testirano i sutra se očekuju rezultati.

"Testirali smo još dva lica sa respiratornim tegobama čiji se rezultati očekuju sutra", rekao je novinarima Smiljanić.

On je kao problem naveo da zbog ograničenosti laboratorijskih kapaciteta u Banjaluci nije moguće pristupiti većem broju testiranja.

"Danas smo dobili jedan kontingent lične zaštitne opreme iz dobojskog regionalnog centra Instituta za javno zdravstvo Srpske i trenutno smo zadovoljni tim brojem", naveo je Smiljanić.

Prema njegovim riječima, do sada su uzeti uzorci od tri lokalna zdravstvena radnika koji su bili u direktnom kontaktu sa licem pozitivnim na virus korona i tek se od iduće sedmice Dom zdravlja Teslić biti u prilici da sprovede nasumična testiranja i testiranja zdravstvenih radnika, a prema preporuci ministra zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alena Šeranića.

"Na današnjoj sjednici Štaba dobili smo preporuku da povedemo računa o jednom staračkom domu koji se nalazi na prostoru opštine Teslić, da se provjere i davaoci usluge i korisnici", dodao je Smiljanić.

Komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije Milan Miličević poručio je da će biti sankcionisani svi koji prekrše mjere zabrane javnog okupljanja na izletištima, ispred stambenih objekta, na sportskim poligonima, na gradskoj plaži i svim ostalim javnim površinama.

"Kontrole će biti u kontinuitetu i biće rigorozno kažnjavana lica koja to ne sprovode", rekao je Miličević, zamolivši građane da budu disciplinovani uprkos povećanju dnevnih temperatura.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije