Stižu tri letjelice za potrebe MUP-a RS: Kriminalce će loviti ruskim helikopterima?

Dragan Sladojević

​BANJALUKA - Tender za nabavku tri helikotera, za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, već je raspisan, a otvaranje ponuda planirano je za 9. septembar, potvrđeno je "Nezavisnim".

Vrati na vijest

Komentari 7

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

Starcevica

SDS i PDP znaju da drugi znaju da ovi rade za federaciju pa se plaše osvete hehehe

Odgovor
Starcevica

Uskoro će SDS PDP i sva federacija da eksplodiraju , samo pratiti situaciju !
Očigledno je na sceni plan Britanaca da Šarović preuzme veće ministara od Denisa i da se krene sa gušenjem Banjaluke. Tuzla postade centar aviosaobraćaja na Balkanu a Dubrave se obogatiše od parking-servisa i renta-car- a, sve zahvaljujući Mirkanu. Loše, loše i šteta jer je ovaj iz Teslića pošten i pametan čovek!

Starcevica

SDS PDP i Federacija ključaju hehehe ali kažu ima babo krezubi bakonja metak za sve a metak skoro otpao ahahahahaha

Starcevica

OVO SDS SDA I PDP KRIJU KAO ZMIJA NOGE
Reuf Bajrović: Svrstavanje uz Putinove saveznike?
12.11.2014. (11:27)
SARAJEVO, 12. novembra (FENA) – Ove koalicije ne bi bilo da nije bilo Građanske koalicije “Prvi mart” koja je omogućila stvaranje koalicije Domovina, izjavio je za Agenciju FENA, komentirajući potpisivanje sporazuma između Stranke demokratske akcije, Demokratske fronte i Saveza za promjene, politički analitičar Reuf Bajrović. Po njegovim riječima, mandat Sadika Ahmetovića u parlamentu BiH i pet mandata u NSRS su jezičak na vagi koji će odlučiti buduće većine na svim nivoima u BiH. – Treba zahvaliti svim ljudima koji su nesebično radili i pomogali stvaranje Koalicije “Prvi mart” jer će se u nekoj normalnijoj budućnosti o njihovoj ulozi učiti u knjigama istorije nadam se neke drugačije BiH. Bez njih bi Milorad Dodik imao gotovo isti broj mandata kao i 2010. i ne bi bilo mogućnosti da se bilo šta mijenja u BiH jer bi SNSD opet mogao da ucjenjuje sve – kaže Bajrović.
Naglašava da je najmanji zajednički sadržilac koalicije DF-SDA-SZP umanjivanje uticaja Milorada Dodika, odnosno ruskog predsjednika Vladimira Putina u BiH, jer je ključna tačka koalicionog sporazuma ona o vojnoj imovini.
– Upisivanjem vojne imovine na Ministarstvo odbrane BiH dolazi do najvećeg napretka na evroatlantskom putu u zadnjih deset godina. S obzirom na to da se rađa novi svjetski poredak u kojem su odnosi Rusije i njenih satelita i zemalja Zapada slični onima iz vremena hladnog rata, izuzetno je bitno da BiH izbjegne da bude neutralni teren na kojem će se te sile sukobljavati – kaže Bajrović.

Ulaskom u MAP, smatra on, BiH ulogu “Ukrajine Balkana” prepušta vjerovatno Makedoniji, a možda i Srbiji. U zadnjih sto godina je svjetski poredak tri puta mijenjan i sva tri puta je u BiH bilo krvi do koljena, zato članstvo u NATO-u više znači za BiH nego za bilo koju drugu zemlju bivše Jugoslavije, jer daje mogućnost našoj zemlji da izbjegne da opet plaća fakture sukoba velikih interesa.

– Sada je sve do Dragana Čovića i Zagreba. Dobili su i više nego što su tražili 2011. i ne znam kako mogu članovima i aktivistima HDZ-a objasniti eventualni ostanak van vlasti i svrstavanje na stranu Putinovih saveznika u BiH koji sistematski zaustavljaju bilo kakav napredak ka EU i NATO punih devet godina. Nažalost, moguće je da Čović svjestno staje na stranu Putina jer misli da će tako ostvariti neke od ratnih ciljeva koji su davno trebali biti zaboravljeni – rekao je on.
Za razliku od sporazuma o formiranju vlasti na nivou BiH s kraja 2011. godine, naglasio je, ovo nije puka podjela fotelja jer na samom početku se prave ozbiljni koraci ka evroatlantskoj porodici naroda.

– Čini mi se da će se ovom sporazumu zbog toga pridružiti i SBB, a da će ga SDP podržati bez obzira na sva interna previranja u toj stranci koja će se, nadam se, brzo završiti – kaže Bajrović.

Upozorava da svi “koji će ići da ovo sada razvaljuju” trebaju imati na umu da je alternativa predvorju NATO-a i statusu zemlje kandidata za EU nastavak agonije i destrukcije pod palicom Milorada Dodika.

– Ako neko odluči da mu je ego važniji od interesa države onda će se suočiti i s negativnom reakcijom međunarodne zajednice koja je nakon izbora konačno počela obraćati pažnju na BiH i sigurno će podržati najbrže formiranje vlasti u istoriji nezavisne BiH. Konačno je došlo do sinergije na relaciji Berlin-London kad se tiče uloge međunarodne zajednice u BiH. Također, Vašington će uraditi sve da dogovor o vojnoj imovini bude proveden jer ovoj administraciji treba dobra vijest iz BiH uoči dvadesete godišnjice Srebrenice i Dejtona – zaključio je Bajrović.

(Fena) gk/ff

Starcevica

@ MileMaliVuk Rekao sam ja da će biti mnogo reakcija od SDSa PDPa i vas iz federacije , nemam nikakvu vezu sa Dodikom , čak sam i previše daleko od njega i živim samo od svog rada ! Proizvodi se u RS dovoljno a što se ne proizvodi mi dobijemo ali otom potom hehehe Ako ćemo o krivici političara što mladi odlaze SVI SU KRIVI PA I TVOJ BAKIR NEGO ŠTA mada msilim da mladi odlaze zbog veće zarade i zbog toga što je ekonomija pokojne Bosne mala da primi sav narod a tako je bilo i u SFRJ ! Uradio bi Mile mnogo da ga niste vi iz SDSa PDPa i federacije kočili kako bi uništili neuništivu Republiku Srpsku ! Specijalci su u gnjiezdu u Sarajevu pa neće se ići javno predstavljati na ulici maloumni imbecilu ! Širi propagandu takvima kao sebi sa ciljem da dobiješ vlast a to će biti 31 februara ! Šarović je isto kao i došao na tenkovima SFORA ali sa njih ne silazi doj je Dodik davno sa njih sišao !

MileMaliVuk

@starcevica, e moj rodjak pa ti glasaj za SNSDA i samo sjedi kod kuce i primaj pare. Dice Dodik tebi kredita a neko ce da vrati. Kako te nije sramota? Svi su krivi sto u RS nista se ne proizvodi jedino nije Dodik. Pa 16 godina je na vlasti!!! Da je ista znao (sem dizanja kredita) da uradi-uradio bi. Samo nekakvi konflikti gdje nas on kao brani a pare drpa li drpa. Jel Sarovic kriv sto mladi odose? Jel Sarovic dosao na tenkovima SFORa na vlast, unistio banke, unistio BL? Gdje su onih 40 engleskih specijalaca? Soros? Jesi ti malouman ili samo glasas za SNSDA? Sada mu valja UNDP kad mu placa kosarkaski turnir a sta je prije godinu dana rekao? Nista amerikanci jel? Para je mila... ali i vlast.

Odgovor
Starcevica

njemačka ekonomija posustaje pa očekujte vraćanje mladih u balijaniju

Odgovor
Starcevica

Mile je uradio mnogo što vi niste nikad ! Niti ćete ! Vi samo znate krasti SDS SDS su sestre nastale krađom još iz vremena rata PDP se pridružio

Odgovor
Starcevica

AlijaMaliVuk za 4 godine i više niste ama baš ništa uradili lopovi jedni

Dejo_BL

Starčevico, pod koliko imena prodaješ demagogiju na ovom portalu? Nadam se da ti bar dobro plaćaju.

Odgovor
Starcevica

Ne plaća me niko za razliku od vas koji ste trolovi SDSa PDPa i SDA sa vođom Bakirom !

Odgovor
Starcevica

pozdravio te Reuf Bajrović pa vi pišete o njemu a ne Srbi udalo jedna

Odgovor
Starcevica

DEJO_BL to jest Ismet_SA ako ti je demagogija ti ne moraš to čitati ti čitaj što ti voliš da pročitaš

Starcevica

Uskoro će SDS PDP i sva federacija da eksplodiraju , samo pratiti situaciju !
Očigledno je na sceni plan Britanaca da Šarović preuzme veće ministara od Denisa i da se krene sa gušenjem Banjaluke. Tuzla postade centar aviosaobraćaja na Balkanu a Dubrave se obogatiše od parking-servisa i renta-car- a, sve zahvaljujući Mirkanu. Loše, loše i šteta jer je ovaj iz Teslića pošten i pametan čovek!