Ovo su neradni dani u Srpskoj tokom praznika

Milan Ilić

BANJALUKA - U Republici Srpskoj 1, 2, 3, 9. i 10. januara neće raditi republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove, odlučila je danas Vlada Srpske.

Vrati na vijest

Komentari 5

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

bubalo.ragib

SNOHAČENJE, najbizarniji srpski seks običaj: Ne bi bilo dobro da vas danas uhvate u njemu.
Jedan od najjezivijih i najbizarnijih običaja je svakako snohačenje, a podrazumeva seksualni odnos između svekra i snaje, koji se javljao zbog seksualne nezrelosti ili odsutnosti sina, što je trajalo sve do njegovog punoletstva. Ovaj običaj nije smatran za greh, a poštovao se od 1878. godine, pa sve do kraja Drugog svetskog rata.
Nažalost, iz ovakvih veza, često se dešavalo da snaja svekru rodi dete. Snohačenje niko nije smatrao grehom, pa čak ni mladi muškarci čije su žene spavale s njihovim očevima, jer su i oni ponavljali ovaj običaj kada su odrasli.
Svi iz jednog sela kao da su od jednog oca, matere, jedne kuće, a ne iz čitavog kraja - ovako je Bora Stanković u svom romanu opisao snohačenje.
ACHTUNG-DIHTUNG BAGRO!!!❤️❤️❤️🤣🤣🤣


STRNDŽANJE: Ovo je najbizarniji seks običaj kod pravoslavaca na području današnje Bosne i Hercegovine. Da li biste ga i vi probali?
Da li ste čuli za bosansko-srpski običaj po imenu strndžanje? Ako niste, verujemo da će vas iznenaditi i zapanjiti, jer dosta podseća na "onu" čuvenu scenu iz filma Kaligula. Ko je gledao, zna o čemu se radi, a ko nije, sad će shvatiti.
Uzevši u obzir seksualne slobode stanovnika tog podneblja, koji se pritom nisu plašili više sile jer sve to nije smatrano za smrtni greh, dolazimo do običaja koji se odigravao jednom godišnje, na takozvani Biljani Petak, i zove se - Strndžanje.
Na Strndžanje je mogao da dođe ko god hoće iz sela - i stari i mladi, i device i one koje to nisu, otac i ćerka, sin i majka.
U jednu pećinu nadomak sela, najstariji muškarac uđe i zapali vatru koja će moći da traje celu noć, da bi ugrejali pećinu i da bi ljudi mogli da se vide. Uslov za učesnike Strndžanja je da svi nose maske i da se ne zna ko je ko. Takođe, svi su morali da šapuću.
I onda bi krenula akcija. Spavali bi svi sa svima, ko koga dohvati! U mraku, nasumično.
ACHTUNG-DIHTUNG PACOVI!!!❤️❤️❤️🤣🤣🤣

bubalo.ragib

Mozete patriJote filozofirati do Ilindana ali cinjenica ostaje da ste lijena bagra i nevidjeni ostolijez. Glabajte milokliz kolektivno!😍

Radis12

Auuuuuuu koliko bosanskih kurda će da pocrka od muke 09.01. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

bubalo.ragibKurcina

A nama ne date da klanjamo namaze i razmaze svaki dan i branite nam da slavimo dan nepostoječe republikodržave komunističke Jugoslavije i BiH 25. 11. Posebno nam se poserete na džuma namazu u po usta.........................................Ne date nam pauzu a za Allaha DZ S. Sramota ali oto potom Allah če se pobrinut piše u časnom kur anu. Mi u federaciji više klanjamo nego što radimo ali smo zahvaljujuči Uzdignutom sve bogatiji i bogatiji , srečniji, zdraviji i zadovoljniji i bolje nam je nego u Americi.

bubalo.ragib

Tako stoko lijena pa poslije kukajte da vam fali para. E popisam vam se na praznike komunjare sugave.