Društvo

Višečlana porodica Stanković živi u teškim uslovima, potreban im novi dom

Višečlana porodica Stanković živi u teškim uslovima, potreban im novi dom
Foto: RTRS | Višečlana porodica Stanković živi u teškim uslovima, potreban im je novi dom

Višečlana porodica Stanković iz Rasavaca kod Prijedora živi u uslovima nedostojnim čovjeka. Sedmoro mališana odrastaju u trošnoj kući koja nema ni kupatilo. Uskoro će dobiti i osmog brata ili sestru. Potrebna im je naša pomoć da bi obezbijedili uslovan smještaj.

Porodica Stanković će i osmo dijete dočekati u staroj kući u kojoj zidovi, prozori i prostorije svjedoče o teškom životu. Svaki dan sve je teže živjeti u ovakvim uslovima, ali i zagrijati kuću kako bi prebrodili zimske dane.

Sedmoro braće i sestara ne znaju za bolje, ali bi voljeli, kažu, da imaju ljepši i uslovniji dom, kao što imaju njihovi vršnjaci.

Otac Predrag kaže da nije u mogućnosti da sagradi novi dom, jer žive od poljoprivrede.

"Kada bi neko donirao da nam se napravi nova kuća, to bi bilo veliko za nas, ali i ako ne bi bilo takvih mogućnosti živjećemo ovako kako moramo", ističe Stanković, prenosi RTRS.

Stankovići kažu da je od izuzetnog značajna odluka Vlade kojom je nezaposlenim roditeljima sa četvoro i više djece obezbijeđena mjesečna naknada. Međutim, neophodna im je i pomoć humanih ljudi, kako bi zajedničkim snagama ovim mališanima izgradili siguran krov nad glavom.

 

 

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije