Društvo

Vrtić i škola u Kostajnici bezbjedni, područna škola u selu Petrinja nije

Vrtić i škola u Kostajnici bezbjedni, područna škola u selu Petrinja nije
Foto: kostajnica.com | Vrtić i škola u Kostajnici bezbjedni, područna škola u selu Petrinja nije za upotrebu

BANJALUKA - Interventni tim statičara iz Republičke direkcije za obnovu i izgradnju danas je u Kostajnici utvrdio da zgrada vrtića "Klub za djecu Kestenko" nije oštećena i u potpunosti je bezbjedna, kao i objekat Osnovne škole "Petar Mećava", iako je oštećen, ali mu nije ugrožena statika.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je su stručnjaci utvrdili da u objektu područne škole u selu Petrinja, zbog oštećenja nastalih usljed zemljotresa, ne postoje uslovi za bezbjedan boravak učenika i prosvjetnih radnika.

Kako je dogovoreno na jučerašnjem sastanku Golićeve i načelnika opštine Kostajnica Nikole Janjetovića u ovom mjestu sutra će početi kategorizacija i procjena štete na objektima, saopšteno je iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Dogovoreno je da pet timova u najkraćem roku obiđe oko 1.700 objekata, izvrši kategorizaciju i utvrdi stepen oštećenja, te koji su objekti za renoviranje, a koji za rušenje, i kolika je ukupna materijalna šteta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije