Društvo

Pratite nas na Google news

Za nekoliko sati počinje izmještanje migranata iz kampa "Vučjak"

Za nekoliko sati počinje izmještanje migranata iz kampa "Vučjak"
Foto: Tanjug/AP | Za nekoliko sati počinje izmještanje migranata iz kampa "Vučjak"
Srna

BIHAĆ - Izmještanje migranata iz kampa "Vučjak" kod Bihaća, prema informacijama bihaćke policije, trebalo da bi počne za nekoliko sati, javlja "Avaz".

Na sastanku ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragana Mektića i premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića, koji je održan u petak, rečeno je da će transport migranata iz kampa "Vučjak" u Blažuj početi 9. decembra.

U kasarnu Blažuj kod Sarajeva trebalo bi da bude prebačeno oko 350 migranata iz "Vučjaka", čime će ovaj kamp biti raspušten.

"Avaz" navodi da je jedna grupa migranata danas pješke krenula iz "Vučjaka" na Plješevicu, planinu na granici izneđu BiH i Hrvatske, kao i da je Granična policija BiH vratila grupu od 15 migranata.

Isti izvor dodaje da se migranti kreću prečicama i ranije utabanim šumskim putevima, sa kojih lako mogu da se sakriju u slučaju da ih vide granični policajci BiH.

Mnogi od migranata u kampu "Vučjak" danima su odbijali hranu i poručivali da ne žele da odu u druge kampove, jer je njihov cilj da odu u zemlje EU.

Mještani Blažuja u federalnoj opštini Ilidža najavili su u petak da će blokirati put prema kasarni da bi spriječili da se tu premjeste migranti iz bihaćkog kampa "Vučjak".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije