Zeljković: UKC RS otvara šesti sprat za kovid pacijente

Srna

BANJALUKA - Načelnik Urgentnog centra Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Slavica Zeljković rekla je danas da je epidemiološka situacija pogoršana i da se u UKC-u i Urgentnom centru od početka godine svakodnevno bilježi sve više upućenih pacijenata.

Vrati na vijest

Komentari 2

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

laajic

Svaka čast za sve poštene i čestite doktore, medicinske sestre i ostale zdravstvene radnike. Na radu i prije ove "pandemije", a posebno od marta i aprila 2020. godine. Takvih je ogroman procenat. Lično se uvjerio. I ovdje u Srpcu, a i tu u okolini. Poštovanje. Ne treba njih kritikovati i napadati, zbog nekih loših stvari, koje se dešavaju. Za koje je uglavnom, krivo i odgovorno rukovodstvo. Em se ljudi bore za zdravlje pacijenata, rade svoj posao, em ovi opljačkaše sve, pa i sada u ovim nabavkama (recimo Zeljković i ostali) - pa i u dosta slučajeva, nemaš čim da radiš. Nema recimo, sapuna u "WC - ima" za pacijente. U Srpcu ne radi, baš sada u ovoj pogoršanoj situaciji, aparat za "snimanje" pluća. I imaju samo jednog čovjeka, koji zna da radi sa istim i kada je ispravan. Mora čovjek nekada recimo i na odmor. A, naravno da je i on podložan, evo recimo u ovoj situaciji - zaražavanju. Pa, idi privatno. Od tih nekih sa instituta, pa u ministarstvim, sve do direktora - svi se "ugrađuju". A onda od Srbije, daj stalke za infuziju i toalet papir. Ovo su samo neke činjenice, koje idu i dalje od ovoga teksta. A što se tiče "UKC", spominju šesti sprat. Valjda su prozori "osigurani". A i valjda se "upravnik" otrijeznio. Doduše, njemu je onako i najbolje. "Basa", ne zna ni on kuda. "Hiperaktivan", mlatara rukama i nogama, izgovara gomilu ne povezanih nebuloza, oči kao da je vario bez maske i ostalo, što bi moglo ukazivati i na nešto "jače". Ali, ajde. Ovako mu je vjerovatno lakše. Kada nema osjećaj za realnost. U ovoj trenutnoj realnosti. Uglavnom, čuvaj se narode. Preguralo se i gore. Preguraćemo i prekvalifikovanu kozmetičarku u hirurga, sa kursem od 3 dana, "dignute" glave u visinu. Samo nos "para" oblake. Nadam se, ne na način na koji "upravnik" "gura".

uqdqfykdypnhimthxo

Nacin na koji se vlast SNSDa nosi sa pamdemijom je katastrofalan. Pacijenti se srmzavaju ispred ARI ambulanti. Nema testova i o tome se cuti.
Situacija je uzasna a niko nije ponudio ostavku ili bolje rjesenje.