Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Brnabić: Srbija će biti među 20 zemalja koje će prve dobiti vakcinu

Brnabić: Srbija će biti među 20 zemalja koje će prve dobiti vakcinu
Foto: Tanjug | Brnabić: Srbija će biti među 20 zemalja koje će prve dobiti vakcinu
Srna

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Srbija biti među 20 zemalja koje će prve dobiti vakcinu protiv virusa korona.

"Dosta rano smo krenuli u pregovore s različitim partnerima i kompanijama. Očekujem da je imamo, čim bude bezbedna, čim se budu završile faze testiranja", rekla je Brnabićeva.

Ona je ocijenila da ohrabruju podaci o opadanju broja hospitalizovanih već 11 uzastopnih dana, ali da je jučerašnjih 255 zaraženih ipak I dalje visok.

Što se tiče početka škole, Brnabićeva je navela da sve ide ka tome da ona počne s radom od prvog septembra.

"Najbliži smo tome da od 1. septembra, posebno mlađi đaci od prvog do petog razreda, krenu da pohađaju nastavu u školama", navela je Brnabićeva i dodala da će u sedmici koja slijedi biti više informacijala o tome.

Odnose Srbije i Hrvatske Brnabićeva je ocijenila kao izuzetno kompleksne i teške i podsjetila da Srbija uvijek šalje isključivo poruku mira.

"Želimo pomirenje, mir, ne tražimo od vas da priznate zločine i genocid u Jasenovcu. Želimo da nas ostavite da tugujemo na miru", rekla je Brnabićeva za Televiziju "Prva".

Ona je rekla da joj je teško da osudi čin Borisa Miloševića, koji je otišao na obilježavanje "Oluje", ali da ga ne podržava i ne razumije taj potez.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije