Ex -Yu

Ceca priznala krivicu, ide u kućni zatvor

Ceca priznala krivicu, ide u kućni zatvor
Ceca priznala krivicu, ide u kućni zatvor

BEOGRAD - Poznata folk pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović, optužena za malverzacije prilikom prodaje fudbalera, priznala je krivicu i nagodila se sa Tužilaštvom.

Kako javlja B92, Višem sudu predat je prijedlog sporazuma kojim ona priznaje krivicu i nudi da plati kaznu od milion i po evra, i odsluži kaznu od godinu dana u kućnom zatvoru pod elektronskim nadzorom.

Tim sporazumom obuhvaćena je i njena sestra Lidija Ocokoljić, koja se nagodila sa tužilaštvom da prizna da je pomagla sestri u malverazacijma sa transferima, u zamjenu za šest meseci kućnog zatvora.

Shodno toj nagodbi, ukoliko je Viši sud usvoji, Ražnatovićevoj i njenoj sestri neće biti suđeno, već će im biti izrečene kazne koje su dogovorene sa Tužilaštvom.

Ukoliko Ražnatovićeva i njena sestra budu osuđene na kućni zatvor, one će morati da u toku izdržavanja kazne nose elektronsku narukvicu oko noge, preko koje će Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pratiti njihovo kretanje.

Sporazumom nisu obuhvaćeni Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević, nekadašnji rukovodioci FK "Obilić", koji su takođe obuhvaćeni optužnicom.

Poslije osam godina istrage, koja je više puta proširena, Više tužilaštvo u Beogradu krajem marta podiglo je optužnicu protiv Ražnatovićeve.

Optužnica tereti Ražnatovićevu da je sa saradnicima prisvojila oko četiri miliona njemačkih maraka i više od tri miliona dolara, od transfera fudbalera FK Obilić u inostrane klubove.

Poslije podizanja optužnice, Više tužilaštvo je naložilo sprovođenje finansijske istrage protiv Ražnatovićeve i njenih saradnika, kako bi se utvrdilo da li je njena imovina veća od legalno stečenih prihoda.

Sestre se terete da su zloupotrebom položaja, prilikom prodaje ovih igrača, stekle 235.507.689 dinara (4,1 milion nemačkih maraka i 3.480.000 dolara).

Istraga protiv Ražnatovićeve, podsjeća RTS, pokrenuta je još u aprilu 2003. godine zbog nedozvoljenog držanja oružja, pošto je bila uhapšena u akciji "Sablja", a u vili u kojoj je živjela pronađeno je više komada vatrenog oružja.

Tužilaštvo je potom, zbog sumnji u nelegalno obavljene transfere fudbalera, zahtijvalo više proširenja i dopuna istrage, koja je okončana u junu prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije