Dačić: Beograd će imati odgovor na najave iz Prištine o lobiranju

Srna

BEOGRAD - Srbija će imati odgovor na najavu Prištine da će nastaviti da lobira za priznanje samoproglašenog Kosova, poručio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Vrati na vijest

Komentari 1

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

ugrozeni

MUP srbije mora da posalje poziv Avdulahu Hotiju, da dostavi dosije, gdje je bijo i sta je radio od 1999 pa sve do danasnjeg dana, kao i svim ucesnicima OVK da objasne, protiv koga su se borili i oslobodili, kao i zbog ugrozavanja javnog reda i mira terorizmom koji su vrsilji i vrse, bezbjednosti drzave, ksenje Ustava Srbije, kao i krivicnog djela; obmana stranih drzava da postoji drzava Kosovo koje je samo deo drzave Srbije.
Glupost je da vlada srbije, vodi bilo kakve diskusije sa teroristima. Za njih je nadlezno MUP srbije i bezbjednosne snage drzave a ne vlada srbije. Hoti je kao i mnogi drugi clanovi OVK terorista, koji je ucestvovao u napadu na vojsku i policiju, vrsili i vrse teror, nad neduznim gradjanima srbije.
Kosovo je dato, na privremenu upravu Rezolucijom 1244, UN i KFOR-u a ne teroristima, kao dokaz, da vlada srbije ne zeli da progoni i nije progonila gradjane albansog porijekla sa teritorije srbije (Kosovo). Na Kosovu nema i nesmije biti legalne policije i vojske, sve dok je UN i KFOR na Kosovu. Amerika krsi rezoluciju 1244, prisilila je UN i KFOR da daju Kosovo na upravu teroristima a istovremeno sugerise im da je Kosovo albanska drzava, koju zapadna alijansa mora da prizna, kao sto je to radila u Siriji, od terorista iz citavog svijeta, pravila je Islamsku drzavu, sto je jasno krsenje Rezolucije 1244. Takvo ponasanje amerike i terorista je krivicno djelo i neprihvatljivo je, za koje mort ce da odgovaraju. Tim postupkom protjerani su i nestali na hiljade neduzni gradjana, posle Rezolucije 1244.
Ako pregovaraci, koji nisu legitimni a pozivaju vladu srbije, da pregovaraju o teroru na Kosovu, nisu u stanju da zapamte, onda Vucic mora da im napise na papir, da mogu da citaju svaki dan dok su u sluzbi; "Sve je rijeseno Rezolucijom 1244 i od nje se nece odstupiti. Kosovo je Srbija. Imalo je status pokrajine sve do bombardovanja citave Srbije i odlaska poslednjeg legitimnog predsjednika pokrajine, "Rugove", ali to se pokazalo lose za bezbjednost drzave i time je taj statut kosova izgubljen, koji se isti ne smije ponoviti. Kosovo je deo srbije a gradjani, koji sebe nazivaju Albancima, oni su strani drzavljani koji zive u Srbiji i duzni su i obavezni da postuju Ustav srbije i za njih vazi zakon o strancima, kao i u citavom svijetu".
Vlada srbije, o problemu na Kosovu moze samo da pregovara sa UN i predstavnicima KFOR-a i to samo u Srbiji. Kosovo nije u Briselu ili u Vasingtonu, pa da vlada srbije ide, kao svjedok, da Brisel ili Vasington dodjeljuje deo svoje teritorije teroristima i Srbija mora da ga prizna kao novu nastalu drzavu.