Ex -Yu

Dačić: Priča o investicijama u Kosovsku Mitrovicu - trik Albanaca

Dačić: Priča o investicijama u Kosovsku Mitrovicu - trik Albanaca
Foto: Tanjug | Dačić: Priča o investicijama u Kosovsku Mitrovicu - trik Albanaca
Srna

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je da Priština pričom o investicijama Albanaca u Kosovsku Mitrovicu pokušava da ostvari prodor na sjever Kosmeta.

Komentarišući najavu predsjednika parlamenta samoproglašenog Kosova Kadrija Veseljija o investicijama Prištine u Kosovsku Mitrovicu, zbog navodne zabrinutosti da će Srbija pokušati da postavi granicu na Ibru, Dačić je istakao da je riječ o triku.

"To nije moguće dok se ne reši pitanje zajednice srpskih opština", rekao je Dačić za "Blic".

Veselji, koji je i lider Demokratske stranke Kosova, rekao je za Radio-televiziju Kosova da se njegov plan "nova Mitrovica" proteže na obje strane rijeke Ibar, koja inače dijeli sjevernu od južne Mitrovice.

On je prošle sedmice obišao stadion "Adem Jašari" u južnoj Mitrovici i predstavio projekat za kompletno renoviranje tog objekta, kao i druge projekte u okviru šireg plana koji je nazvao "nova Mitrovica", te tom prilikom istakao da neće biti podjele Kosmeta.

Zajednica srpskih opština nije formirana gotovo gotovo 5,5 godina od kada se Priština obavezala, a 4. avgust bio je posljednji rok da Albanci izađu sa nacrtom statuta zajednice srpskih opština, ali ni on nije ispoštovan.

Umjesto toga, operativna saznanja srpskih bezbjednosnih službi ukazivala su da bi Albanci mogli da zauzmu hidroelektranu "Gazivode".

Dačić juče je poručio da Srbija ne može i neće da prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova niti će mu dati stolicu u UN, ali je spremna za dogovor i kompromis.

"Želimo da se dođe do kompromisa, ali ako se želi kompromis, onda moraju da uvažavaju interesi srpskog naroda, a svako očekivanje koje ide ka tome da će Srbija priznati nezavisnost Kosova i da će im biti dato mesto u UN ne odgovaraju istini", rekao je Dačić.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

Stanko

svaka budala zna da se pitanje Kosova neće nikako drugačije riješiti nego ratom i to ratom širih razmjera kad će nato biti sveden na pozitivnu nulu, još se malo mora kupovati vrijeme a onda balije zbogom

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije