Ex -Yu

Detalji nesreće u Crnoj Gori: Šiblje spriječilo propadanje autobusa

Detalji nesreće u Crnoj Gori: Šiblje spriječilo propadanje autobusa
Foto: Printsreen/Video/Vijesti.me | Šiblje spriječilo veću tragediju u Crnoj Gori

BUDVA - Rastinje i gusto šiblje zaustavili su propadanje autobusa koji je sletio u provaliju na magistralnom putu Cetinje - Budva u Crnoj Gori, na oko 30 metara ispod magistrale, prenijele su "Vijesti".

Najmanje dvije osobe stradale su u saobraćajnoj nesreći na putu Cetinje - Budva, kada je autobus firme "Papović" sletio sa kolovoza u provaliju dugu 15 metara, saopštili su iz Uprave policije, prenijeli su crnogorski mediji.

Prve informacije iz Uprave policije govorile su da su tri osobe poginule, ali su ljekari kasnije utvrdili smrt dvoje putnika.

Crnogorski mediji prenijeli su da je 17 osoba koje su lakše povrijeđene prebačeno u bolnicu na Cetinju, a da je zasad jedna teže povrijeđena osoba transportovana u Klinički centar u Podgorici.

Kako su prenijeli crnogorski mediji, autobus, u kojem je bilo između 30 i 35 putnika, sletio je u provaliju na pravcu između Obzovice i Brajića.

Spasilačke ekipe su sajlom s auta Vatrogasne službe zakačile autobus u provaliji kako vozilo, koje se zaustavilo na krovu, ne bi sletjelo dalje u ambis. Mediji su prenijeli da u ovom autobusu nije bilo djece.

Na mjesto nesreće odmah su izašli predstavnici tužilaštva, kao i pripadnici policije, Hitne pomoći i Vatrogasne službe. 

Vozač autobusa je priveden u policiju i zadržan. On se požalio ekipi ljekara, koji su se prvi spustili do mjesta nesreće, da je osjetio jak bol u potiljku glave i da je tada autobus na usponu Obzovice u desnoj krivini udario u bankinu, probio je i potom je vozilo sletjelo u provaliju.

U olupini autobusa, kako su javile ekipe Uprave policije u 13.10, više nije bilo povrijeđenih niti stradalih. 

Nastavili su pretraživati teren, kako bi se utvrdilo da nije neko ispao iz autobusa i da mu pomoć još nije ukazana.

Iz OKC-a Uprave policije su kazali da se detalji nesreće još utvrđuju.

"Autobus je iz Nikšića krenuo u 9.44. U 12 časova i 10 minuta sletio je u provaliju na putu između Budve i Cetinja", kazali su iz OKC-a Uprave policije, prenio je RTCG.

Autobus firme "Papović" trebalo je da prevozi putnike na relaciji Nikšić - Podgorica - Cetinje - Budva - Kotor.

Vozila Vatrogasne službe i Hitne pomoći, koja su stigla na lice mjesta, i službenici izvlačili su povrijeđene. 

"Sve raspoložive jedinice bile su na licu mjesta, kao i službe HMP i Direktorata za vanredne situacije", saopštili su iz Uprave policije. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije