EU pozvala na hitnu deeskalaciju situacije na sjeveru KiM

Tanjug

BRISEL - Evropska unija pozvala je večeras na hitnu deeskalaciju situacije na sjeveru Kosova i poručila da se sve provokacije ili jednostrane akcije moraju izbjeći jer bi one bile direktno protiv interesa građana u regionu.

Vrati na vijest

Komentari 2

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

ugrozeni

"Evropska unija pozvala je večeras na hitnu deeskalaciju situacije na sjeveru Kosova"! Ovo je posve besmisleni i bezumna izjava. Koga je to EU pozvala i zasto? Koje su to obje strane? Sta misli pjesnik, kad kaze obje strane. Spominju se "Beograd i Pristina"! Sta hoce pjesnik da kaze time, kad kaze "Obje strane Beograd i Pristina"? Da li je to doslo do klizista zemljista, pa su gradovi naletjeli jedni na druge a EU posjeduje nadprirodnu moc i moze im da naredi da ne klize dalje, dok im ponova ne dozvoli da nastave sa klizanjem? Ovo bi bilo zaista smijesno, da nije zalosno.
EU mora da znade, da postoji Rezolucija 1244, koja mora da se postuje. Tom rezolucijom zustavljena je agresija SAD, NATO clanica i zapadne alijanse, koji su pokojnom Milosevicu pripisivali da je zlocin i da vrsi progon i ubitstva, drzavljana srbije koji su Albanskog porijekla, sto nije tacno. Tacno je da su bezbjednosne snage srbije, pokusale da zaustave terorizam, na teritoriji srbije a to su agresori pokusali da sprijece, jer su teroristi radili i jos uvije rade za njihove interese.
U trenutnoj situaciji na KiM-i nema dviju strana, nego samo jedna a to su teroristi, koji pokusavaju da pljackaju neduzni narod na KiM i opljackanim novcom kupuju naoruzanje od svojih tutora koji su ih postavili da rade za njih.
Ovaj naslov je licimjeran, "EU poziva na deskalaciju", koja je i sama ucesnik u teroristickim djelima.
EU mora da znade, da na KiM postoje mirotvorci a to su UN i KFOR, koji su se obavezali da cuvaju mir i bezbjednost svih gradjana koji zive na KiM, bez obzira na vjeru i porijeklo, privremeno. Samo oni su duzni i obavezni da teroriste pohapse i razoruzaju. Na KiM-i nije dozvoljena policija, nit da neko nosi naoruzanje izuzev UN i KFOR. Nazalost, agresori istinu ne zele da vide, nego glume andjela, koji je u stvari sotona, koji je razrusio drzavu, industriju drzave, zagadio zemlju, nacinijo masovno ubitstvo i progon naroda iz suverene drzave srbije.
U koliko Medjunarodna Zajednica i EU, iskreno zele, da donesu mir i bezbjednost napacenom i opljackanom narodu na KiM-i, onda moraju da upozore i prisile UN i KFOR da pohapse i razoruzaju teroriste, koji pljackaju narod na KiM-i. Sramno je, da nadlezni mirno posmatraju, kako se neduzni narod pljacka i provucira a novinari objavljuju njihove izjave, kako je sve mirno i bezbjedno na KiM-i a EU poziva obje strane na hitnu deskalaciju. Sta im to znaci? Sta su htjeli time da kazu? Da li to znaci da narod mora, da sa sebe skine i gace pa da im da kao obavezu koju su oni donijeli?
Uzas i bezumlje u 21. vijeku!

Naca

Boze, kakva hipokrizija a niko da kaze punu istinu. Nazizirana EU je vodila, i vodi, hibridni rat protiv vecine svih naroda Jugoslavije, a nije se libila i da ga preko OEBS-a i deklarise jos davnih devedesetih. Dokle?