Gromoglasan aplauz nakon poruke patrijarha Porfirija u Skoplju

Tanjug

SKOPLJE - Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije poručio je danas u hramu Svetog Klimenta Ohridskog u Skoplju da Sabor SPC prihvata i blagosilja autokefalnost Makedonske pravoslavne crkve - Ohridske arhiepiskopije (MPC-OA) i da sada slijedi razrada svih tehničo-organizacionih detalja za svečano proglašenje zvaničnog akta autokefalnosti.

Vrati na vijest

Komentari 1

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

durmozejnil

SRAMI SE!
Preče ti je pope bilo da odeš na Zapad preko granice na Drini u BiH u Potočare i da vilibrantovski klekneš i vilibrantovski se izvineš za ovu zadnji velikosrbijanskonačertanijsku agresiju na RBiH i za zadnji genocid nad Bošnjacima muslimanima!?