Ex -Yu

Haradinaj potvrdio: Ne idem u Ameriku, odbili su mi zahtjev za vizu

Haradinaj potvrdio: Ne idem u Ameriku, odbili su mi zahtjev za vizu
Foto: Ilustracija | Haradinaj potvrdio: Ne idem u Ameriku, odbii su mi zahtjev za vizu

PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, potvrdio je danas da su SAD odbile njegov zahtjev za vizu i da, kako je rekao, ovog puta neće ići u Ameriku.

Haradinaj na konferenciji za novinare rekao da, iako je dobio poziv, neće ići na Molitveni doručak u Vašington.

"U atmosferi stvorenoj povećanim taksama na robu iz Srbije, ovaj put neću ići" rekao je Haradinaj kratko, prenijela je prištinska "Koha onlajn".

Neimenovani izvor iz Stejt departmenta potvrdio je juče za "Al Džaziru" da Haradinaj nije dobio ulaznu vizu zbog taksi koje je Priština uvela Srbiji i Bosni i Hercegovini.

"Al Džazira Balkans" navodi da je novinaru te medijske kuće i jedan od organizatora potvrdio da Haradinaj neće doći na pomenutu konferenciju.

Juče je objavljeno da su Savjet za nacionalnu bezbjednost SAD i Stejt department usvojili dokument u osam tačaka u kojem se od vlade u Prištini zahtijeva da odmah ukine takse na proizvode iz Srbije i BiH ili će u suprotnom SAD Prištini uvesti sankcije.

Haradinaj je odgovorio da će Priština ukinuti takse nakon što dobije međunarodne garancije da će finalni sporazum sa Beogradom rezultirati uzajamnim priznanjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije