Haradinaj pozvan kao svjedok u slučaju "Veterani"

Tanjug

KOSOVSKA MITROVICA - Advokat Arianit Koci izjavio je da je pozvao odlazećeg premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja kao svjedoka u slučaju "Veterani".

Vrati na vijest

Komentari 2

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

ugrozeni

Ramos Haradinej nije nista video. On je u to vrijeme otisao u Svajcarsku da odnese opljackani novac i zlato, kako bi ga uspremijo na sigurno mjesto. To bi mogle da posvjedoce svajcarske banke kad bi htjele i morale. Nije bijo stalno u Svajcarskoj, jer je smatrao da nije dobro sva jaja ostavljati u jednu korpu, pa je morao, pocesto da ide i u Francusku itd. Kad je u pitanu pocinjeni terorizam i mnoga zlodjela, on se niceg nesjeca, to je bilo davno a sto se tice njegovi prijatelja, to su svi posteni ljudi.

ugrozeni

Ma jok, teroristi nisu nista krivi. Teroristi su samo zrtve onich koje su oni pobili i protjerali sa Kosova. To sve mogu da posvjedoce americke trupe i NATO ucesnici u bombardovanju Srbije, progonu i masovnom ubijanju Srba i nealbanskog stanovnistva na Kosovu.
Bilo bi nepravedno osuditi Haradineja i Tacija i mnoge druge, koji su organizovali napade na policiju i vojsku na Kosovu, kao sto su i nekoliko pobili a posle Rezolucije 1244 na hiljade pobili i protjerali neduznog stanovnistva sa Kosova, jos uvijek vrse teroristicka djela a to im je dodjeljeno za nagradu od SAD i NATO clanica posle uspjesno obavljenog zadatka.