Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Jadranka Kosor: Velika obećanja

Jadranka Kosor: Velika obećanja
Jadranka Kosor: Velika obećanja
Agencije

ZAGREB - U prvim reagovanjima na inauguracioni govor Kolinde Grabar-Kitarović, bivša premijerka i aktuelna zastupnica u Saboru Jadranka Kosor je rekla da velika obećana koja je dala izabrana predsjedica "vjerovatno niko nije uzimao za ozbiljno".

"Predsjednica nema ovlašćenja u ekonomskom smislu i ja sam često bila ljuta na (bivšeg predsjednika Ivu) Josipovića kada je prigovarao o ekonomskom programu, rekla sam mu neka pročita Ustav", kazala je Kosorova.

Svima su, kaže Kosorova, puna usta zajedništva, kada si političar moraš zagovarati zajedništvo i kad je na Pantovčaku ili Vladi ili Saboru neko ko ti ne odgovara. Zagovaraj zajedništvo i odgovornost prema državi uvijek, dodala je ona.

Kosorova je za TV N1 rekla da joj je bilo žao što se na spomen imena bivših predsjednika Stjepana Mesića i Josipovića u inauguracionom govoru prolomilo negodovanje. "I oni su dali svoj dopirnos da Hrvatska bude snažna, demokratska država", rekla je Kosorova.

Nekadašnji predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić je ocijenio da je inauguracija bila dobro komponovana, te da ostaje ono što je predsjednica Grabar-Kitarović rekla: "Moramo sarađivati".

"Uvijek u izbornoj kampanji ima malo pretjerivanja, a sada ostaje saradnja, rad, a to smo i željeli", rekao je Mesić.

Upitan šta očekuje da će biti jedan od prvih koraka nove predsjednice, Mesić je rekao da očekuje da će ova godina za Hrvatsku biti prelomna.

"Imamo veći izvoz, višu stopu rasta, očekujem da ćemo izaći iz krize i da ćemo bolje živjeti", rekao je Mesić za HRT.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije