Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Kitarović: Opet bih zvala Vučića u Hrvatsku

Kitarović: Opet bih zvala Vučića u Hrvatsku
Foto: N.N. | Kolinda: Opet bih zvala Vučića u Hrvatsku
Tanjug

ZAGREB - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da su joj mnogi prigovarali što je pozvala predsjednika Srbije u posjetu Hrvatskoj, ali da bi to ponovo uradila, jer otvorena pitanja, poput nestalih branitelja, ne mogu da čekaju da se "Srbija normalizuje kao država".

"Prigovaraju mi što sam pozvala Vučića u Hrvatsku, ali i opet bih to napravila. Roditelji nestalih branitelja nemaju vremena za čekanje da se Srbija normalizuje kao država", rekla je Grabar Kitarović na predstavljanju knjige "Nestali u Domovinskom ratu 2", prenosi zagrebačka N1 televizija.
 
Ona je rekla da su konkretni pomaci neophodni za njenu posjetu Srbiji, "ne kao uslov, već kao nešto što je potrebno", te u tom kontekstu podsjetila da dokumenta koja je Vučić donio u Zagreb nisu bila adekvatna.
 
"Nadam se da je Vučić iskren u tome i da će se naći barem određeni broj dosijea, jer sad je prošlo dosta vremena da nismo nikog pronašli", rekla je Grabar Kitarović i dodala da vjeruje da je Vučić, za dokumenta koja je doneo u Zagreb tokom prošlogodišnje posjete, "mislio da su uredni". 
 
"Ne vjerujem da bi dolazio u Zagreb i namjerno se blamirao da je znao da nisu tačni", rekla je Grabar Kitarović i najavila da će to pitanje pokrenuti i pred Generalnom skupštinom UN.
 
Nakon prošlogodišnje posjete Vučića Hrvatskoj, hrvatska predsjednica izjavila je da je Vučić donio dokumente nestalih osoba koje su već identifikovane.
Najčitanije