Kurti tvrdi: Pokazali smo visok nivo parlamentarne demokratije

Tanjug

​PRIŠTINA - Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti tvrdi da je konstituisanjem kosovske skupštine pokazan "visok nivo parlamentarne demokratije" i da izbor Glauka Konjufce za predsjednika nije iznenađenje.

Vrati na vijest

Komentari 1

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

ugrozeni

Kurti je pomjesao pojam rijeci "Demokratija" i " terorizam". Rijec demokratija proistice od rijeci Demos, sto znaci narod, a rijec terorizam znaci; "nasilje", pokusaj nesto silom ostvariti.
Izbori na Kosovu zavrseni su vec davno Rezolucijom 1244 i samo ti izbori su legalni. Tim izborom, Kosovo je dato na privremenu upravu UN i KFOR-u. Ti izbori su vazeci sve dok se Rezolucija 1244 ne sprovede u djelo. Zadatak je UN i KFOR-a da uspostave mir, pohapse teroriste i privedu na odgovornost, pri zavrsetku obaveze ponova moze da se vrati vojuska i policija na Kosovo, status Kosova, kao bivse pokrajine vise nepostoji. Posle poslednjeg legalnog predsjednika pokrajine Kosova, Ibrahima Rugove, Kosovo nije pokrajina nego samo deo Srbije, kao i svi drugi gradovi u Srbiji. Taj statut "pokrajina" ugrozijo je bezbjednost drzave i izvrsena je agresija na drzavu, nicim opravdano uz pomoc terorista na Kosovu.
Svaki pokusaj i gluma stvaranje nekakvi izbora i vlade, pored privremene legalne vlasti na Kosovu, to je nelegalno, krsenje drzavnog ustava, terorizam i krivicno djelo. U Sjevernoj Koreji Kurti bi bijo osudjen na vjesanje, dok u Srbiji jos nije dobijo ni opomenu zbog krivicnog djela, nepostovanja ustava Srbije.