Linta: Cilj zabrane javne upotrebe ćirilice protjerivanje preostalih Srba

Srna

BEOGRAD - Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocijenio je da je odluka Gradskog vijeća Vukovara da ne dozvoli Srbima javnu upotrebu ćirilice nastavak višegodišnje otvorene proustaške politike čime se podstiču tenzije s ciljem protjerivnja preostalih Srba iz tog grada.

Vrati na vijest

Komentari 1

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

mpopadic

Pa u Beogradu nema cirilice.!! A ja sam Srbin.
Pola ministara upotrebljava strane reci,Televizija,Parlament itd.
I sada vi hocete da se u Hrvatskoj radi suprotno.A tim Srbima da treba cirilica nebi ostali u hrvatskoj.I ja sam iz hrvatske i bio sam od prvog do zadnjeg dana u Vojsci Republike Srpske Kraine. Ali lupate kao Srpske stranke u lepo isto kao i vama.