Makron obećao pomoć u pokretanju dijaloga Beograda sa Prištinom

Tanjug

PARIZ - Predsjednik Francuske Emanuel Makron obećao je da će pomoći u ponovnom pokretanju dijaloga i postizanju dugotrajnog sporazuma između Beograda i Prištine, bivših ratnih neprijatelja, koji su mjesecima zaglavljeni u diplomatskom blatu, navodi francuska televizija "France24", pozivajući se na agenciju "Frans pres".

Vrati na vijest

Komentari 1

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

ugrozeni

Kakvo omogucavanje dogovora, kakav sporazum? Sve je dogovoreno Rezolucijom 1244. Ona samo mora da se sprovede u djelo i svi problemi o Kosovu su rijeseni. Kakvi bivših ratnih neprijatelja. Rat izmedju pokraine Kosova i ostalog dijela srbije nije nikad ni bio. Ako su teroristi napadali na policiju i vojsku u pokrajini, to se nemoze nazvati ratom, nego borba protiv terorizma.
Nazalost, teroristima se prikljucila i Amerika da bi ostvarila svoje ciljeve. Uz pomoc NATO organizacije bombardovala i unistila je citavu Srbiju. Nacinila zlocin neopisive velicine.
Jedini predstavnici Kosova su KFOR i UMNIK i njima je rezolucijom 1244 privremeno dato Kosovo na upravljanje. Oni su jedini nadlezni za sve sto se dogadja na Kosovu. Rezolucijom 1244 nije dozvoljeno da se postavljaju drzavne granice izmedju Kosova i ostalog dijela srbije. Nije dozvoljena ni civilna policija, u suprot rezoluciji 1244 Amerika stvorila je specijalnu policiju od terorista koji su napadali na vojsku i policiju u pokraini. Tacno je, nadlezni to i ne cine. To cine ti isti teroristi koji su dali povod za bombardovanje srbije. Nadlezni za mir i bezbjednost na Kosovu, ponasaju se kao da je sve u redu i pod kontrolom.
Normalno je da se vlasti srbije stime ne slazu. Zato moraju da razgovaraju sa predstavnicima KFOR i UMNIK-a. Oni su jedini nadlezni i odgovorni za sve. Niukom slucaju neprihvatljivo je razgovarati sa teroristima, za njih je nadlezno MUP i bezbjednosni organi Kosova a to su KFOR i UMNIK. Oni su duzni da ih pohapse i privedu na odgovornost.
Vlasti srbije o tome mora da se dogovore sa nadleznim. Ukoliko nadlezni nezele da obave svoj dogovoreni zadatak, moraju jasno da se izjasne, da li zele ili nezele da izvrse svoj zadatak. Ako nece i nemogu, mora im se dati rok da napuste teritoriju srbije. Ako nece milom onda ih mora Srbija potjerati silom. Nazalost, ja se plasim da ce sila biti neizbjezna a tome su i same vlasti u srbiji svjesne.
Dobro bi bilo da i Makron prvo procita rezoluciju 1244 pa tek onda da odluci da li treba priznati Kosovo kao drzavu ili je Kosovo samo deo srbije gdje je najvece gnijezdo terorizma.