Ex -Yu

Otišli da roštiljaju, pa nestali u Dunavu: Još traje potraga za trojicom prijatelja

Otišli da roštiljaju, pa nestali u Dunavu: Još traje potraga za trojicom prijatelja
Foto: Tanjug/Arhiva/Ilustracija | Otišli da roštiljaju, pa nestali u Dunavu: Još traje potraga za trojicom prijatelja

Potraga za Milošem M.(37) iz Zemuna, Nenadom T. (38) iz Ugrinovaca i Milanom N. (36) iz Novog Beograda, koji su sinoć ispali iz čamca kod Pančevačkog mosta i dalje traje.

Prema prvim informacijama, iz Dunava je uspio samo da ispliva Mane K. (37), javlja Kurir. Otac nestalog Nenada T., uspio je da kaže da su tog dana njegov sin i trojica drugara otišli ujutru da roštiljaju.

Nenadova sestra je rekla da se njen brat tog dana našao sa prijateljima koje dugo nije video, pa su otišli da prave roštilj na Beloj steni.

"Ne znamo još ništa. U potragu su sa, prema Tamišu, krenuli i njegovi drugovi. Svi su uključeni u potragu. Mane je pod sedativima. Svi su oni oženjeni i imaju decu", rekla je potresena sestra nestalog Nenada T. iz Ugrinovaca.

Mane K. je pregledan u Urgentnom centru. Navodno, dao je izjavu policiji ali nije mogao da kaže šta je bio razlog prevrtanja plovila.

On je rekao da je "uspeo da ispliva u blizini kafane 'Kod Renata'".

Nesreća se dogodila oko 22.30 sati u blizini Pančevačkog mosta, a kako Blic nezvanično saznaje, drugovi su bili u tipu čamca "Tri princeze" za koje važi da su u pitanju uska i plitka plovila.

Kako se saznaje, nijedan od njih nije imao prsluk za spasavanje, a da je jedan među njima neplivač.

Sudeći prema društvenim mrežama, momci su bili dobri drugari i gotovo stalno su jedan drugom ostavljali pozitivne komentare na fotografijama i objavama. Isplivali Mane K. kačio je i ranije slike sa rijeke i pecaljke pa se pretpostavlja i da je bio pecaroš, te i da je možda time bio iskusniji na vodi. Kako Blic saznaje na licu mjesta, svi momci su porodični ljudi, a jednom je žena trudna, prenosi Glas Srpske.

Uz Jedinicu za bezbjednost na rijekama, angažovan je i čamac i pripadnici Sektora za vanredne situacije, kao i interventna patrola. Do nesreće je najvjerovatnije došlo usljed jake košave i velikih talasa na Dunavu.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije