Ex -Yu

Preminuo doktor Slobodan Ivanović, vlasnik prve privatne klinike u Srbiji

Preminuo doktor Slobodan Ivanović, vlasnik prve privatne klinike u Srbiji
Foto: Klinika Anlave | Preminuo doktor Slobodan Ivanović, vlasnik prve private klinike u Srbiji

BEOGRAD - Primarijus doktor Slobodan Ivanović, vaskularni hirurg i osnivač prve privatne klinike u Srbiji "Anlave", preminuo je danas u Beogradu u 69. godini, javio je RTS.

Javni servis nije naveo od čega je preminuo dr Ivanović, a podsjeća da je bio stipendista Kraljevine Švedske i da se usavršavao i u Češkoj, Rusiji i SAD. Rođen je 1951. godine u Beogradu, gdje je 1977. završio Medicinski fakultet. Od 1991. stalno je bio zaposlen u Poliklinici "Anlave", koja je, navodi se na sajtu te privatne poliklinike, rukovodio transportom pacijenata na pet kontinenata i preko 60 država i bio organizator zdravstvene službe na više sportskih manifestacija, među kojima osam svjetskih I 12 evropskih prvenstava.

Bio je član Predsjedništva Hirurške sekcije Srpskog ljekarskog društva. RTS ističe da će ga pamtiti i po noći u kojoj je ta televizija napadnuta za vrijeme NATO agresije, kada je primarijus Ivanović organizovao i pružao pomoć povredenima u tom napadu. Za sobom je ostavio suprugu, troje djece i petoro unučadi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije