Ex -Yu

Registrovano niz nepravilnosti tokom glasanja širom Crne Gore

Registrovano niz nepravilnosti tokom glasanja širom Crne Gore
Foto: Arhiva | Registrovano niz nepravilnostu tokom glasanja širom Crne Gore

PODGORICA - Centar za demokratsku tranziciju i Centar za monitoring i istraživanja saopštili su da su na početku izbornog dana u Crnoj Gori zabilježene manje nepravilnosti na više biračkih mjesta u zemlji.

Na nekim biračkim mjestima, na primjer, biračke kutije su bile nepropisno zapečaćene, glasački listići su pronađeni van biračko mjesta, a u Podgorici birački odbor nije propisno zapečatio kutiju poslije prvog birača.

Na jednom biračkom mjestu u Bijelom Polju, građanin je glasno saopštio za koga će glasati, a pošto mu je saopšteno da to nije dozvoljeno, napustio je biračko  mjesto i sa sobom ponio glasački listić.

Bilo je još nekih građana koji su glasačke listiće iznosili van biračkog mjesta, a zabilježeno je i korišćenje mobilnih telefona na biračkim mjestima.

Na biračkom mjestu Vukovci u Zeti posmatrač CEMI-ja je prijavio da dva člana Biračkog odbora vode evidenciju o izlasku određenih birača, koristeći poseban spisak unešen na biralište, što je zabranjeno.

CEMI-ja je saopšteno da je fotografija glasačkog listića koji je zbog kršenja zakona poništen objavljen na društvenim mrežama.

Posmatrači CDT-a sa terena prijavili su da je na Cetinju zabeležen slučaj javnog glasanja, pa je glasački listić poništen, zatim da je u Podgorici birač fotografisao listić nakon glasanja, pa je glasački listić takođe poništen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije