Riješen spor dug 27 godina: Republika Sjeverna Makedonija, dogovor Kocijasa i Dimitrova

Tanjug

SKOPLJE - Republika Sjeverna Makedonija je konačan prijedlog novog imena te bivše jugoslovenske republike, o čemu su saglasnost postigli šefovi diplomatija Grčke i Makedonije, Nikos Kocijas i Nikola Dimitrov, objavio je portal Telma, pozivajući se na diplomatske izvore.

Vrati na vijest

Komentari 4

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

Jovica

OVO JE DOKAZ DA SU MAKEDONCI VJESTACKA NACIJA A KAD IM KAZES ONI SE LJUTE DAKLE ONI CE BITI SJEVERNOMAKEDONCI A NE MAKEDONCI ISTA JE STVAR I SA TZV BOSNJACIMA DANAS SUTRA ZVACE SE DRUGACIJE I TO GARANTUJEM ZIVOTOM TO SU SVE VJESTACKE NACIJE

Jovica

ZASTO NN NE PRENOSE PLAN O RUSENJU RS PREKO OPOZICIJE DAVORA I DR DRUGI SAJTOVI PRENOSE JE LI TO NN NE SMIJU ILI NECE

Odgovor
Obradovic

znamo to su rekli i stranci izmedju redova

Jovica

dakle nece vise biti makedonci vec sjevernomakedonci

Jovica

udicu svoje stete su zagrizli kao sto je nastoji zagristi savez za promjene sjeverna makedonija u eu nece nikad kao ni niko drugi vec samo u nato pakt a to je i bio cilj uskoro ce moci slobodno u pakao