Vučić: Kompromis sa Prištinom moguć uz uvažavanje interesa Srbije

Srna

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da kompromisno rješenje za Kosovo i Metohiju u interesu stabilnosti i budućnosti cijelog regiona može biti postignuto uvažavanjem legitimnih interesa Srbije.

Vrati na vijest

Komentari 1

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

ugrozeni

Sve tacke sukoba na Kosovu rijesene su rezolucijom 1244. Kosovo je imalo statut pokraine, ali se to pokazalo kao izvor ugrozavanja mira i bezbjednosti drzave. Poslednji predsjednik pokraine, Ibrahim Rugova je nestao i sa njim je nestao statut pokraine Kosova. Kako je to pokojni Slobodan Milosevic rekao; "Svi teroristi i kriminalci, moraju da se pohapse a civilno stanovnistvo na Kosovu su gradjani Srbije, kao i svi ostali gradjani, koji zive na cjelokupnoj teritoriji Srbije". To je poslednje i to mora da se sprovede u djelo. Da se terorizam i kriminal neponovi na teritoriji Srbije, zato mora da se pobrine vlada Srbije i MUP i B-i Srbije.
Svaki gradjanin Srbije mora da se kontrolise, gdje, kako i od cega zivi, dali od kriminala ili od postenog rada. Porezska karta je kao i licna karta. Ona pokazuje od cega svaki gradjanin zivi i cim se bavi.
Rezolucija 1244 je nezaobilazna i ona mora da se sprovede u djelo. Sprovodjenje Rezolucije 1244 sprijecavala je Amerika, gajila trorizam za svoje interese, kao i u Siriji, na Kosovu da joj legalno cuvaju bazu iz koje su namjeravali da cuvaju gasovod koji je trebao da poveze Rusiju sa italijom pa za Evropu. Ta ideja propala je.
Interesi SAD na Kosovu opadaju sa jacanjem Rusije. Americka ideja, o kupovini ruski izvora nafte i gasa, propala je. Namjera postavljanja gsasovoda od Rusije preko Italije za Evropu propala je i za sledeci 100 godina nece se nista promjeniti. Namjera o cuvanju toga gasovoda sa Kosova propala je, jer ga nema i nece ni biti, tako nemaju sta da cuvaju sa Kosova. Uskoro povlacenje Americki trupa sa Kosova moze se ocekivati, kao i iz Sirije, jer su besmislene i nepotrebne. Jos preostaje samo da Amerika dadne zeleno svjetlo, da se Rezolucija 1244 sprovede u djelo, teroristi i zlocinci da se pohapse od strane bezbjednosni snsga UN i KFOR-a, time su svi problemi rijeseni bez rata i unistavanja naroda i njegove imovine, bez protjerivanja i ugrozavanja bilo kojeg postenog gradjanina, bas onako kako je to zamislijo pokojni Slobodan Milosevic, koji je nepravedno i mucenicki gurnut u smrt, zbog americki interesa na Kosovu.
Legitimni interesi Srbije su; Postovanje drzavnog ustava od svih gradjana koji zive na cjelovitoj tritoriji Srbije, bez obzira na vjeru i nacionalno porijeklo. Samo pstovanjem drzavnog ustava, moze da postoji mir i bezbjednost svih gradjana drzave.