Ex -Yu

Vučić: Za godinu i po ili dve nećemo imati granice

Vučić: Za godinu i po ili dve nećemo imati granice
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav | Vučić: Za godinu i po ili dve nećemo imati granice

SKOPLJE - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je vjeruje da se u Skoplju kreira budućnost u okviru inicijative "mini Šengen" i da već za godinu ili dvije nećemo imati granice.

"Tako da će kamioni moći slobodno da prolaze, ali i automobili. Čini mi se da smo postigli nešto o čemu smo maštali i to ćemo uraditi sami", rekao je Vučić sinoć iz Skoplja za Pink.

Kaže će to značiti da ćemo moći do Grčke da odemo bez granica. Kazao je da će danas na ekonomskom forumu u Skoplju učestvovati 217 kompanija iz Srbije, kao i da više od 5. 000 kompanija naših radi u Sjevernoj Makedoniji i Albaniji, a u kojima je zaposleno oko 53. 000 ljudi.

"Verujem da možemo da izgradimo i smanjimo troškove i da uštedimo milijarde, a tako ćemo podstaći i dalji razvoj biznisa i poboljšati poslovni ambijent", naglasio je Vučić.

Dodao je da će sljedeći sastanak u okviru regionalne inicijative biti održan u Beogradu i da će do 15. oktobra ministri morati da ispune određene obaveze po pitanu dogovora iz Skoplja.

Prije kraja godine ljudi će vidjeti mnogo toga, dodao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije