Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Zagreb: I predsjednik Ukrajine dolazi na inauguraciju

Zagreb: I predsjednik Ukrajine dolazi na inauguraciju
Zagreb: I predsjednik Ukrajine dolazi na inauguraciju
Fena

ZAGREB - Inauguralni govor izabrane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović biće optimistično intoniran, rekao je član njenog tima Mladen Pavić.

"Uputit će snažnu poruku novog zajedništva unutar svijeta i Europe, u odnosu na sve ono što se danas događa. Iskazat će potrebu i želju i svoju inicijativu da mladi ostanu u Hrvatskoj, za jedan novi početak u Hrvatskoj", kazao je.

U govoru će Grabar-Kitarović uputiti poruku i svim susjedima za nastavak dobrosusjedskih odnosa i zajedničko rješavanje otvorenih pitanja.

Među rekordnih 88 izaslanstava koja će prisustvovati inauguraciji je i ukrajinsko, a Pavić kaže kako to što je predsjednik Ukrajine Petro Porošenko sam iskazao želju da dođe, s obzirom na okolnosti u kojima se našla njegova država, dovoljno govori.

Nakon inauguracije u palati Dverce biće priređen i svečani ručak za visoke strane dužnosnike i tom će prilikom Grabar-Kitarović održati 22 bilateralna susreta, među njima i sa srbijanskim premijerom Aleksandrom Vučićem. Pavić kaže kako je to "svakako jedna poruka otvorenosti, poruka da se konačno može napraviti nešto veliko u odnosima dviju susjednih zemalja".

"Vjerujem da će biti iskorištena prilika da se barem načelno dotaknu neka pitanja koja već dugo egzistiraju i da se u najmanju ruku najavi nastavak dijaloga kako bi se ta pitanja riješila što prije", rekao je.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije