Gradovi

Cvijanović: Predsjednik pomogao izgradnju fiskulturne sale u Branjevu

Cvijanović: Predsjednik pomogao izgradnju fiskulturne sale u Branjevu
Foto: Srna | Cvijanović: Predsjednik Srpske pomogao izgradnju fiskulturne sale u Branjevu

ZVORNIK - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas u naselju Branjevo kod Zvornika novoizgrađenu fiskulturnu salu pri devetogodišnjoj područnoj školi matične Osnovne škole "Vuk Karadžić" Roćević, u koju je uloženo 425.000 KM.

Za izgradnju sale iz budžeta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika izdvojeno je 150.000 KM, a grad Zvornik je obezbijedio 275.000 KM.

"Ovo je samo jedan od više projekata koje realizujemo na području Zvornika i mi smo, kao Vlada, zadovoljni što smo izašli iz finansijskih problema, što možemo da gradimo i radimo i da razvijamo naše lokalne zajednice, ispunjavamo obaveze koje oni imaju prema našim građanima, te da svi zajedno stasavamo u jaku, ozbiljnu Republiku Srpsku, na šta sam jako ponosna", rekla je Cvijanovićeva, obraćajući se mještanima, nastavnicima i učenicima škole u Branjevu.

Ukupna korisna površina sale je 550 metara kvadratnih i opremljena je u potpunosti potrebnom opremom za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja.

Školu u naselju Branjevo pohađa 250 učenika.

Vlada obezbijedila 400.000 KM za dionicu puta u Pilici

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović svečano je danas u naselju Pilica kod Zvornika otvorila dionicu puta dužine tri kilometra, za koju je Vlada Republike Srpske obezbijedila oko 400.000 KM.

Cvijanovićeva je tom prilikom napomenula da je ovaj projekat jedan u nizu koji se realizuje u Srpskoj u saradnji sa lokalnim zajednicama, te istakla da je danas posebno zadovoljna jer ovaj put u Pilici mnogo znači za mještane.

"Nama je važno da razvijamo i gradove i sela, srećna sam da se kad god možemo okupimo sa mještanima i obilježimo ovako važne stvari", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da se u ovom momentu realizuju investicije od oko dva miliona KM na području Zvornika. "Na lokalnu putnu infrastrukturu odnosi se 1,2 miliona KM, a u okviru toga je i ovaj asfaltirani put u Pilici", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je za fiskulturnu salu za Osnovnu školu u Branjevu izdvojeno oko 150.000 KM, a 650.000 maraka za fiskulturnu dvoranu u Karakaju. "To su ta dva miliona KM koja su već u opticaju", pojasnila je Cvijanovićeva.

Ona je navela i da je danas na sastanku u Zvorniku obavijestila gradonačelnika Zorana Stevanovića i direktora vrtića u tom gradu da je Vlada Republike Srpske donijela odluku da finansijski podrži opremanje vrtića sa 190.000 KM.

Cvijanovićeva je novinarima nakon svečanosti izjavila da je kroz Razvojni program Srpske u ranijem periodu investirano oko 120 miliona KM u projekte koji su bili važni opštinama u Srpskoj, te naglasila da Vlada finansijski pomaže i gradska i ruralna područja.

Premijer Srpske je napomenula i da je Republika stabilna i jaka, te da može da iskorači prema potrebama lokalnih zajednica i da ih razvija.

"U ovoj godini mi smo to pokazali. Čak i u prošloj godini znatna su sredstva uložena, a ove godine posebno s obzirom da su svi problemi finansijske prirode riješeni, nema nikakvih dugovanja, ni kašnjenja prema bilo kome. Uspijevali smo i da povećamo plate, penzije, socijalna davanja, da uvodimo i nova socijalna prava", podsjetila je Cvijanovićeva.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović istakao je da je Zvornik zahvalan Vladi Srpske jer je obezbijedila sredstva za asfaltiranje dionice puta u Pilici.

"To je koštalo nešto više od 400.000 KM, a mi smo praktično na ovaj način asfaltirali kompletnu ovu mjesnu zajednicu. Dio po dio asfaltirali smo 30 kilometara puta", rekao je Stevanović.

On je dodao da sada građani sa najudaljenije tačke sela imaju dobru putnu komunikaciji sa magistralnim putem Zvornik-Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije