Gradovi

"Dan otvorenih vrata" za osnovce i mališane iz vrtića

"Dan otvorenih vrata" za osnovce i mališane iz vrtića
Foto: Srna | "Dan otvorenih vrata" za osnovce i mališane iz vrtića

PRIJEDOR - "Danom otvorenih vrata" za učenike pet osnovnih škola i mališane iz jednog vrtića, Policijska uprava Prijedor počela je danas obilježavanje 4. aprila - Dana policije Republike Srpske.

Načelnik sektora policije Policijske uprave Prijedor Mario Milašin rekao je da se ovom aktivnošću prezentuju materijalno-tehnička sredstva i oprema kojom policija raspolaže.

"Osnovni cilj je da se našim najmlađim sugrađanima pokaže kako policija obavlja posao i da imaju sigurnost i povjerenje u pripadnike MUP-a", naveo je Milašin novinarima u Prijedoru.

Policijski službenici predstavili su učenicima osnovna pravila u saobraćaju i podsjetili ih da u slučaju da se nađu u opasnosti uvijek treba da pozovu besplatan broj telefona 122 na koji će dobiti policiju koja će odmah reagovati.

U Prijedoru su u "Danu otvorenih vrata" učestvovali đaci osnovnih škola "Desanka Maksimović", "Dositej Obradović" i "Branko Radičević", u Novom Gradu osnovci iz škola "Vuk Karadžić" i "Sveti Sava", a u Kozarskoj Dubici djeca iz vrtića "Pčelica".

Milašin je najavio da slijedi niz aktivnosti povodom 4. aprila, a među njima prijemi za penzionere i zvaničnike, posjete porodicama poginulih policajaca, sportske aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije