Gradovi

Dodik počasni građanin Trebinja

Dodik počasni građanin Trebinja
Dodik počasni građanin Trebinja

TREBINJE - Počasni građanin Trebinja od danas je Milorad Dodik, predsjednik RS.

Njemu je na svečanoj sjednici povodom 13. novembra, Dana oslobođenja Trebinja u Prvom svjeskom ratu, ovo priznanje uručio Dobroslav Ćuk, načelnik Trebinja.

Ćuk je ovom prilikom za doprinos unapređenju duhovnog i sveukupnog života opštine Trebinje uručio i povelje opštine episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom Grigoriju i "Elektroprivredi RS", koja je uručena Branislavi Milekić, direktorici kompanije.

"Radujem se ovom priznanju isto onako kako se radujem razvoju i ovog, ali i svih krajeva RS, jer samo razvijene i jedinstvene lokalne zajednice čine jedinstvenijom cijelu Republiku Srpsku, za šta ću se ja i ubuduće zalagati", istakao je Dodik.

Zatečen, kako kaže, ovim priznanjem, tim prije što ono potiče iz sredina koja je poznata po svom lokal patriotizmu, Dodik je dodao da je njegova čast time veća, ali i obavezujuća.

"Ja kao predsjednik moram cijelu RS posmatrati i tretirati jednako, truditi se da svi njeni krajevi budu jedinstveni, jer RS ne može ništa FBiH, niti međunarodna zajednica ili BiH, već samo naši ljudi", kazao je Dodik.

Vladika Grigorije je još jednom ponovio da se, iako ovdje nije rođen, otkako je došao u Trebinje osjeća pravim Trebinjcem.

Samo razvijene i jedinstvene lokalne zajednice čine jedinstvenijom cijelu Republiku Srpsku

O razvojnim šansama i naporima da bude unaprijeđen i kvalitet života u Trebinju govorila je Milekićeva koja je naglasila da cilj "Elektroprivrede RS" nisu samo dovoljne količine električne energije po najnižim cijenama u regionu, kakve je ova kompanija obezbijedila, već unapređenje sveukupnog života u Republici Srpskoj, iako se ne zanemaruje činjenica da je sjedište kompanije u Trebinju.

"Mi smo po osnovu korištenja vodoprivredne naknade obezbijedili da se u budžet opštine Trebinje slije 3.400.000 maraka, gdje smo samo u Trebinju kroz različite investicije obezbijedili 14 miliona maraka, a po osnovu donacija iz dobiti EP RS u zadnje dvije godine smo u razvoj sporta, kulture i za socijalne potrebe obezbijedili 1,5 miliona maraka", kazala je Milekićeva, obećavši da će tako raditi i ubuduće.

Ćuk je na svečanoj sjednici rezimirao i rezultate koje je u protekloj godini imala ova lokalna zajednica, istakavši da ovogodišnji budžet projektovan na oko 18,6 miliona maraka omogućava i realizaciju zacrtanih planova.

RS koristi svoja prava

Republika Srpska će i ubuduće maksimalno koristiti svoja prava, bez obzira što naš prioritet nije ono što je i prioritet Valentina Incka, visokog predstavnika u BiH.

Poručio je ovo u Trebinju Milorad Dodik, predsjednik RS, komentarišući oprečne izvještaje koje su nedavno Savjetu bezbjednosti uputili on i visoki predstavnik. On tvrdi da je Incko do sada oko 450 puta prekršio Dejtonski sporazum, namećući zakone i smjenjujući ljude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije