Gradovi

Pratite nas na Google news

Drvarčani blokirali put ka Bosanskom Grahovu

Drvarčani blokirali put ka Bosanskom Grahovu
Foto: Srna | Drvarčani blokirali put ka Bosanskom Grahovu
Srna

DRVAR - Stotinjak građana Drvara blokiralo je putni pravac prema Bosanskom Grahovu zbog otpada smještenog u krugu nekadašnje firme "Grmeč", tvrdeći da je tekstilni otpad istovaren i ispred nekadašnje firme "Unis".

Među građanima su i delegati iz reda Srba u Domu naroda parlamenta Federacije BiH (FBiH) Goran Broćeta i Dragana Damjanović, kao i predsjednik Opštinskog vijeća Drvar Milan Kunić.

Stanovnici Bosanskog Grahova blokirali su ranije danas putne pravce prema Drvaru, Livnu i graničnom prelazu Strmica ka Hrvatskoj u znak protesta što je u centar grada istovaren reciklažni otpad iz Italije, javio je dopisnik Srne.

Sedam šlepera tekstilnog otada iz Italije, identičnog onom koji je istovaren u Bosanskom Grahovu, istovaren je i u krugu nekadašnje fabrike "Grmeč" u Drvaru, rečeno je Srni u ovoj opštini.

Ministar ekologije i turizma Federacije BiH (FBiH) Edita Đapo izjavila je Srni da je odmah po saznanju da je u Bosanskom Grahovu i Drvaru odložen reciklažni otpad, obavijestila i zamolila Federalnu upravu za inspekcijske poslove da hitno reaguju i utvrde da li je riječ o opasnom ili bezopasnom otpadu, te da li je propisno lagerovan.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije