Gradovi

Komšije pomažu porodici da obnovi kuću

Komšije pomažu porodici da obnovi kuću
Foto: N.N. | Komšije pomažu porodici da obnovi kuću
Zlatan Čekić

SANSKI MOST - O tome da humanost i solidarnost još žive u našem društvu svjedoči primjer iz sela Trnova, nadomak Sanskog Mosta, gdje su se mještani organizovali kako bi obnovili u požaru oštećenu kuću porodice Mehadžić.

Požar je izbio prije tri dana zbog neispravnog dimnjaka i vatra je u kratkom roku zahvatila krovnu konstrukciju i gornji sprat, a samo zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca nije izgorio cijeli objekat.

Vlasnica kuće Merisa Mehadžić kaže kako živi u njoj sa sinom i snahom te njihovom tromjesečnom bebom.

"Samo pukom srećom u požaru niko nije stradao. Sve se dogodilo u najnezgodnije vrijeme, na početku zime, a sopstvenih sredstava da saniramo štetu jednostavno nemamo. Živimo od jedne plate i nju zarađuje sin, koji radi u jednoj lokalnoj fabrici", kaže Mehadžićeva. 

Dodaje kako ih je zahvatio očaj, ali su im komšije i drugi mještani pritekli u pomoć. U svega dva dana prikupljena su sredstva kojima je kupljen građevinski materijal, a potom su mještani organizovali radnu akciju kako bi sanirali krov na kući i obnovili ono što je požar uništio.

"Odazvali smo se jer je ovo jedna čestita i poštena porodica. Ovo se moglo dogoditi svakome od nas i drago mi je da su mještani pokazali visok stepen solidarnosti", kaže Elvedin Mujkić, jedan od organizatora humanitarne akcije.

Napore mještana pozdravio je i načelnik ove općine Faris Hasanbegović, koji je juče posjetio porodicu Mehadžić i obećao pomoć lokalnih vlasti.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije