Gradovi

Lastvanski vatrogasci spasili kuće u crnogorskom selu

Lastvanski vatrogasci spasili kuće u crnogorskom selu
Foto: N.N. | Lastvanski vatrgasci spasili kuće u crnogorskom selu

TREBINJE - Pripadnici Vatrogasne jedinice Lastva – Trebinje spasili su od vatrene stihije crnogorsko selo Nudo, koje je na granici sa Crnom Gorom i BiH.

S obzirom da je selo geografski bliže Trebinju nego Nikšiću kome teritorijalno pripada, lastvanski vatrogasci su blagovremeno intervenisali i odbranili četiri kuće koje su bile najbliže požarnoj liniji.

Mještani Nudola kažu da je vatra prijetila da zahvati četiri kuće, ali je desetak kuća bilo ugroženo i vjerovatno bi izgorjele da nije bilo vatrogasaca iz Lastve i Trebinja koji su blagovremeno intervenisali.

Požar je izbio u nedjelju oko 10 časova i još je aktivan, pa se širi u pravcu hercegovačkog sela Aranđelova, ali tamo, prema riječima komandira Vatrogasnog društva Lastva Miloša Vučurevića, kuće nisu ugrožene.

"Najviše nas ometa nepristupačan teren, ali ni mnogi ljudi neće da očiste ni oko svojih kuća, pa kada se približi vatra onda nastaju problem. Ipak, sreća je da smo spasili ove kuće i dalje ćemo dati sve od sebe da držimo požar pod kontrolom", kazao je Vučurević za "Nezavisne".

On dodaje da su na terenu vatrogasci iz Lastve, Nikšića i Herceg Novog. Uzrok ovog požara je kako saznajemo ljudski faktor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije