Gradovi

Pratite nas na Google news

Oživjelo skijalište na brdu Magarice

Oživjelo skijalište na brdu Magarice
Foto: N.N. | Oživjelo skijalište na brdu Magarice
Zlatan Čekić

SANSKI MOST - Ovih dana oživjelo je i skijalište u Sanskom Mostu, čije su uređenje protekle godine započeli članovi Kluba ekstremnih sportova "Kondor" na području brda Magarice, odakle se pruža predivan pogled na taj grad.

Prema riječima predsjednika ovog kluba Edina Seferovića, u toku je uređenje staza za skijanje i sankanje, a na ovom lokalitetu instalirali su i improvizovanu žičaru. 

"Prošle godine ova ideja je naišla na zaista izuzetan odjek u našem gradu, posebno iz razloga što Sanski Most nema uređeno skijalište niti bilo šta slično. Nažalost, tada nije bilo dovoljno snijega, pa se nadamo da će nas u narednom periodu vrijeme poslužiti i da će biti dovoljno snijega. Organizovali smo i školu skijanja, a na ovom mjestu očekujemo veliki broj Sanjana svih uzrasta i za njih ćemo obezbijediti i tople napitke u šatoru koji ćemo postaviti", kazao je Seferović.

On je ovom prilikom posebnu zahvalnost uputio vlasniku zemljišta koji im je svoju parcelu bez ikakve naknade ustupio na korištenje.

Podršku naporima ovog sportskog društva obećao je i načelnik Faris Hasanbegović, istakavši mogućnost da lokalne vlasti izdvoje sredstva za nabavku profesionalne žičare.

"Sanski Most ne posjeduje uređeno skijalište i mislim da je ovo zaista dobar projekat koji vrijedi podržati", kazao je Hasanbegović.

U prijeratnom periodu na području sanske općine postojalo je poznato skijalište na području planine Korčanica, dvadesetak kilometara od ovog grada, ali je u vremenu poslije rata devastirano i trenutno potpuno neupotrebljivo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije