Patrijarh Porfirije poručio narodu: Čuvajte pravoslavnu veru

Srna

ISTOČNO SARAJEVO - NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije poručio je okupljenima na Trgu Srbija u Istočnom Sarajevu da treba da čuvaju pravoslavnu vjeru i žive po njenim načelima.

Vrati na vijest

Komentari 1

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

durmozejnil

Prvo pope da si prije Sarajeva tj. odmah nakon prelaska Drine tj. državne granice između država BiH i Srbije prvo svratio u Srebrenicu/Potočare i kao pravi vjerski čovjek i poglavar se vilibrantovski poklonio žrtvama genocida nad Bošnjacima muslimanima i vilibrantovski se izvinuo možda bi ti neko od Bošnjaka muslimana (ali i neko od svih bh patriota) nešto i povjerovao ovako bojim se da si đaba krečio pope!?
I drugo čini mi se da si malo izgleda polupao lončiće (ili namjerno sanuovskovelikosrbijanski?) izjavom da su pravoslavni Srbi u Sarajevu od 14 vijeka!?
Jer ja kada čitam objektivnu i istinitu historiju pa i neka književna djela npr. knjigu "Kako je nastalo Načertanije" od dr
Stranjakovića (SANU, 1939) nekako mi se jasno nameće zaključak da su u BiH do 1844 živjeli samo Bošnjaci (istina kao pripadnici svetriju vjera: muslimani, pravoslavci i katolici)!?