Gradovi

Počela sanacija stambenih objekata uništenih u poplavama u Doboju

Počela sanacija stambenih objekata uništenih u poplavama u Doboju
Foto: N.N. | Počela izgradnja i sanacija stambenih objekata uništenih u poplavama u Doboju

ŠAMAC - Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević potpisao je ugovor sa tri korisnika za izgradnju stambenih jedinica po sistemu "ključ u ruke" u okviru programa za oporavak od poplava, koji finansira EU u iznosu od 121.028 KM, dok će opština za svaki objekat obezbijediti po 5.000 KM, lokacijske uslove, građevinsku i upotrebnu dozvolu.

U okviru ovog programa, počinje sanacija i rekonstrukcija 17 stambenih jedinica u vrijednosti oko 110.500 KM, koje u cijelosti finansira EU.

"Riječ je o stambenom zbrinjavanju socijalno ugroženih kategorija stanovništva koje nije obnovilo svoje domove od 2014. godine, poslije poplava", kaže Milićević.

On je istakao da opština ima dobru saradnju sa Razvojnim programom UN koji je sprovodi projekat.

Milićević je dodao da se na javni poziv prijavilo više od 100 aplikanata sa područja opštine Šamac, te da ih je 17 prošlo, a konačnu rang-listu utvrdile su komisije UNDP-a i opštine.

"Ovaj projekat će trajati do 2020. godine. Šamac će učestovati finansijskim sredstvima kako bi što više građana sa područja opštine dobili sredstva za sanaciju objekata. Od 2014. godine ostalo ih je mnogo koji zahtijevaju značajnu adaptaciju", rekao je Milićević.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije