Gradovi

Prijedorski policajci spriječili ženu da skoči s mosta

Prijedorski policajci spriječili ženu da skoči s mosta
Foto: RTRS | Prijedorski policajci spriječili ženu sa skoči s mosta

PRIJEDOR - Nakon što su primili dojavu, brzom intervencijom policajci Dragan Tambić i Aleksandar Vukosavljević spriječili su ženu u namjeri da skoči sa mosta na rijeci Sani.

Pored policajaca veliku ulogu u spasavanju imao je i njihov sugrađanin koji je putem besplatnog broja 122 spriječio tragediju i moguće samoubistvo.

Tambić i Vukosavljević nisu ni slutili da će se radni dan uobičajenih policijskih dužnosti pretvoriti u sprečavanje tragedije. Јuče iza 18.00 časova dobili su informacije da je na prijedorskom mostu ženska osoba koja ima namjeru da skoči u Sanu.

“Prišli smo službenim vozilom, pošto sam se ja nalazio na mjestu suvozača, izašao sam iz službenog vozila, potom prišao djevojci i ostvario verbalnu komunikaciju”, priča Tambić.

Nakon pet minuta razgovora, spriječena je tragedija, pričaju policajci koji kažu da u policijskog službi koja traje blizu tri decenije nisu se susreli sa ovakvim slučajem.

“Glavni i osnovni zadatak svakog policijskog službenika je da pruži adekvatnu pomoć svakom građaninu koji se nađe u nevolji”, naglašava Tambić.

Vukosavljević dodaje da bi tako postupio svaki policijski službenik.

“Tako da ne treba nas dvojicu nešto posebno isticati. Vjerujem da bi sve i jedan službenik koji bi izašao na lice mjesta isto uradio i dao sve od sebe da spasi ljudski život”, kaže on.

Koliko god bili skromni, ovi policajci spasili su jedan život. Naš je zadatak da, baš kao što je to učinio anonimni sugrađanin, ovakve slučajeve prijavimo pozivom na besplatan broj 122.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije