Uspješnih prvih 12 mjeseci rada Američkog kutka u Bijeljini

N.N.

BIJELJINA - Američki kutak u Bijeljini – deseti po redu osnovan u BiH, osmišljen u saradnji Američke ambasade u Sarajevu, Gradske uprave Grada Bijeljina i Narodne biblioteke "Filip Višnjić", otvorio je svoja vrata prije tačno godinu dana, pod krovom bijeljinske Biblioteke.

Vrati na vijest

Komentari 1

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

ugrozeni

Tesko mladim slijepcima , koje americki slijepac vodi (ambasada amerike). Ti mladi, morali bi prvo da znaju da im je Amerika unistila domovinu, a ostavila zgariste na kojem se mladi okrecu i otresaju od pepela, kojim ih je Amerika zasula. Narod BiH, nikada ne smije zaboraviti, one dane kad je ministar za vanjske poslove BiH Haris Silajdzic, morao pod hitno da leti u Ameriku da mu Amerikanci saopste da u BiH ima vise vojske po kvadratnom metru nego igdje u svijetu, pa zato je morala vojska, bivse SFRJ da napusti prostor BiH a pri povlacenju vojska je napadnuta od americkih placenika tj. domaci izdajnika i nacionalista, sto je dovelo do masovnog unistenja naroda u BiH, gradjanskim ratom. Amerika je, svojim uticajem, unistila BiH, njenu industriju a narod uvela u gradjanski rat, da bi Amerika ostvarila svoje interese na prostoru BiH.
Interesi Amerike su, na prostoru BiH da se proda americko naoruzanje u milijardama vrijednosti i narod uci kako mu Rusija prijeti i da bi mogao biti napadnut od Rusije, sto u stvarnosti, nema nikave veze sa stvarnoscu. To moraju mldi u Bijeljini i na citavom prostoru BiH da znaju, kako bi u buduce sprijecili takve uticaje stranaca i stranih okupatora. Stranci iz Amerike,nisu u BiH da pomognu narodu u radu za bolje sutra, nego da ga podcinu svojim robljem i opljackaju prirodna bogatstva drzave. To radi Amerika i na prostorima drugih drzava, kao na primjer Avganistan, interes pljacka opijuma, Irak; pljacka nafte i odredjivanje cijene nafte, Libija; isto kao i u Iraku, Sirija; isto kao i u Iraku. To je osnovno sto mladi u BiH moraju da znaju, kao i Oce Nas.
Svako, ko ne zeli da prste opece i hoda sakat i unakazen, taj mora da se daleko odmakne od Amerike i njenh savjetnika, kao i njene pomomoci.