Gradovi

"Zmajevo srce" otvorilo i konobu

"Zmajevo srce" otvorilo i konobu
Foto: Nezavisne novine | "Zmajevo srce" otvarilo i konobu

TUZLA - U sklopu kafića "Zmajevo srce" u Tuzli počela je s radom i konoba, u kojoj će, također, raditi osobe s invaliditetom.

Konoba, odnosno, restoran nalazi se u sklopu sadašnjeg Kluba "Zmajevo srce" i otvorena je proteklog vikenda. 

Iz Udruženja građana "Zmajevo srce", koje vodi sav taj projekat, najavljuju zanimljivu i ukusnu gastronomsku ponudu.

"Hrana se priprema od halal proizvoda i naš naredni cilj je da dobijemo i halal certifikat", pojašnjava Omer Isović iz UG "Zmajevo srce".  Hranu će spremati kuharica s dugogodišnjim iskustvom, a planirana je i dostava.

"Dostava hrane će, zasad, biti putem aplikacije Glovo, a može se i naručiti pa da se dođe po nju. Inače, hrana se služi isključivo članovima kluba, a to svako može besplatno postati kada dođe u restoran", objasnio je Isović te doda da je, osim konobe, planirano je otvaranje još jedne bašte iza tog objekta. 

Podsjećamo, Klub "Zmajevo srce" počeo je s radom u maju ove godine te je angažovano sedam osoba s invaliditetom, a najviše osobe s Downovim sindromom. Kafić je brzo postao popularan i prepoznatljiv, ne samo za lokalne građane već i za brojne posjetitelje Tuzle.

Tu su i druge aktivnosti poput pravljenja palačinki s poznatim osobama, održavanje poetskih večeri, raznih takmičenja... Sve to kako bi se pokazala na djelu i u praksi socijalna inkluzija koju je podržala društvena zajednica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije