Hronika

Bivšem vozaču Republičke inspekcije zbog droge tri godine robije

Bivšem vozaču Republičke inspekcije zbog droge tri godine robije
Foto: Ustupljena fotografija | Vozaču Republičke inspekcije zbog droge tri godine robije

DOBOJ - Ljubiša Mirjanić (37) iz Gradiške, suspendovani vozač u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove, osuđen je u Okružnom sudu u Doboju na tri godine zatvora zbog učestvovanja u prodaji droge, saopšteno je iz ovog suda, uz navođenje njegovih inicijala.

Presuda mu je izrečena nakon što je s Tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivice, koji je sud prihvatio.

U kaznu mu se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru počev od 4. januara pa nadalje, kada je uhapšen u akciji "Ukrina 1". Pritvor mu je produžen do pravnosnažnosti presude, a najduže dok ne protekne vrijeme kazne izrečene u prvostepenoj presudi.

Nakon hapšenja, podsjetimo, policija je pretresla Mirjanićevu imovinu i otkrila laboratoriju za uzgoj marihuane.

Tada je, podsjetimo, saopšteno da su pripadnici Policijske stanice Derventa zajedno s pripadnicima Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj, pretresli automobil kojim je upravljala žena iz Dervente, te su pronađeni i oduzeti mobilni telefon s preplatničkom karticom i vrećice s materijom koja asocira na skank ukupne mase 3.208 grama.

Kako se sumnja, Mirjanić se prethodno vozilom parkirao pored njenog automobila i iz prtljažnika je izvadio vrećice, u kojima je bilo upakovano 3,2 kilograma droge i stavio ih u prtljažnik automobila koji je vozila ta žena.

U nastavku akcije pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Policijske uprave Gradiška su na području Gradiške pretresli stan, vikendicu, kuću i pomoćne objekate i tri automobila koje koristi Mirjanić.

"Tada je pronađena i prostorija koja je u ranijem periodu korišena za proizvodnju skanka", rečeno je tada iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije