Hronika

U tragičnoj nesreći kod Orašja poginula dva mladića

U tragičnoj nesreći kod Orašja poginula dva mladića
Foto: Radio Orašje | U tragičnoj nesreći kod Orašja poginula dva mladića

ORAŠJE, NOVI GRAD - Dva mladića i starica poginuli su u odvojenim saobraćajnim nesrećama, koje su se desile u petak kod Orašja i u četvrtak kod Novog Grada.

Devetnaestogodišnji Toni F. i dvadesetsedmogodišnji Pero F., obojica iz Orašja, poginuli su u petak, a njihovi sugrađani i saputnici J.N. (47) i J.M. (23) teško su povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći koja se u petak desila oko 9.45 kod Orašja, kada su autom sletjeli sa kolovoza.

Kako saznajemo, polo, u kojem su se nalazila četvorica muškaraca, kretao se iz pravca Orašja i, iz zasad neutvrđenih razloga, prešao je na suprotnu stranu, sletio sa ceste i prednjom stranom udario u drvo, usljed čega se prevrnuo.

Kako su naveli iz MUP-a Posavskog kantona, navodeći inicijale učesnika, u nesreći je učestvovalo jedno vozilo u kojem su bila četiri lica.

"Tokom uviđaja smo zaprimili informaciju medicinskih institucija da su dvije osobe iz Orašja nažalost smrtno stradale, a da su i druga dva učesnika teško povrijeđena. O istom je upoznat dežurni tužilac Županijskog tužilaštva, koji je naložio preduzimanje zakonom predviđenih mjera", navodi se u saopštenju MUP-a Posavskog kantona.

Dan ranije Ćatiba Bajrektarević (87) poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se desila na magistralnom putu Novi Grad - Prijedor, u Blagaj Rijeci.

Nesreća se desila oko 18 časova, a u njoj su učestvovali opel vektra, za čijim volanom je bio Igor T. (33) iz Novog Grada, i golf 2, kojim je upravljao Senad Bajrektarević (60) iz Bužima u kojem se nastradala starica nalazila na mjestu suvozača.

U ovoj nesreći teške tjelesne povrede zadobio je vozač golfa i njegova saputnica Alma Bajrektarević (20) iz Bužima, dok su lake povrede zadobili vozač opela i Mirsada Bajrektarević (59) iz Bužima, koja je bila putnik u golfu.

Nezvanično saznajemo da je vozač opela Igor T. navodno izbjegavajući psa, prešao u suprotnu kolovoznu traku i tako se sudario sa golfom u kojem su bili vozač i njegove tri saputnice.

Kako je u petak saopšteno iz PU Prijedor, navodeći inicijale učesnika, povrijeđenim licima ukazana je medicinska pomoć u prijedorskoj bolnici.

Obdukcija tijela starice trebalo je da bude obavljena u petak u Zavodu za sudsku medicinu RS, koja do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nije bila završena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije