Hronika

Kamere snimile bombu, ali ne i napadača

Kamere snimile bombu, ali ne i napadača
Foto: N.N. | Kamere snimile napadača kako ostavlja bombu na šoferšajbu

BILEĆA - U Bileći je, na vozilu pasat 6 koji koriste braća Bjeletić iz ovog grada, od kojih je jedan zaposlen u Graničnoj policiji BiH, nepoznato lice pokušalo aktivirati eksplozivnu napravu koja srećom nije eksplodirala.

Vozilo je bilo parkirano ispred porodične kuće i u vlasništvu je Velibora Bjeletića, čiji je brat pripadnik Granične policije BiH, a bilećkoj policiji je u subotu ujutro oko 08.30 časova najprije prijavljeno samo to da je na pasatu polomljeno prednje vjetrobransko staklo, da bi policija na šoferšajbi otkrila i bombu zamotanu u najlonsku kesu.

U pitanju je bila ručna bomba, takozvana kašikara.

“Odmah nakon zaprimanja prijave na lice mjesta su izašli policijski službenici Policijske stanice Bileća koji su uviđajem konstatovali dva naprsnuća na prednjem vjetrobranskom staklu, a između tog stakla i haube nađena je i jednu ručnu bombu sa upaljačem, bez drške, u kesi”, saopšteno je u Policijskoj upravi Trebinje.

Nakon toga su o svemu obavijestili pripadnike Republičke uprave Civilne zaštite RS koji su na bezbjedan način uklonili bombu.

O događaju je obaviješteno i Okružno javno tužilaštvo u Trebinju, pod čijim nadzorom će se sprovoditi sve mjere i radnje na otkrivanju počinioca, a za sada su saopštili samo to da su, nakon što je bomba uklonjena, naložili pretragu okolnog terena, na kojem je pronađena i nedostajuća drška.

“Pretresom terena je pronađena takozvana kašika bombe koja će, zajedno sa eksplozivnom napravom biti poslata na vještačenje”, kazao je portparol Okružnog tužilaštva Trebinje Srđan Vukanović.

On napominje da je okružni tužilac naložio policijskim službenicima da vrše i druge istražne radnje, u cilju identifikacije počinioca.

Nezvanično saznajemo da je u blizini bio video nadzor koji nije zabilježio nepoznatog počinioca, već je snimljena bomba koja leti ka automobilu, ali je sreća da se upaljač nije aktivirao.

Za sada je siguno da je u pitanju krivično djelo koje je okvalifikovano kao „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije