Hronika

Masovna tuča u Banjaluci: Devetorica se potukla zbog bureka

Masovna tuča u Banjaluci: Devetorica se potukla zbog bureka
Masovna tuča u Banjaluci: Devetorica se potukla zbog bureka

BANJALUKA - Masovna tuča dvije grupe mladića odigrala se jutros ispred banjalučke pekare "Klas", u naselju Obilićevo, a u ovom žestokom obračunu, pred očima zaprepaštenih stanara obližnjih zgrada koje je probudila galama, povrijeđeno je nekoliko aktera tuče.

Nesvakidašnji incident ima potpuno bizarnu pozadinu jer je, kako nezvanično saznajemo iz policijskih izvora, do svađe devetorice momaka, a potom i mlaćenja, došlo ni više - ni manje nego zbog - bureka.

Pred pekarom u Ulici cara Lazara je, naime, oko tri sata iza ponoći bila petočlana grupa većinom Banjalučana, a utom su, na večeru ili doručak, kako god hoćete, došla četvorica momaka iz Kneževa/Skender Vakufa.

Uslijedio je cirkus, a onda i tuča u kojoj se nije znalo ko koga tuče.

"Momci koji su tek došli su htjeli da naruče burek, ali je došlo do komešanja između dvije grupe, i to je sve prešlo u tuču. Odgovornost svakog od njih tek treba da se utvrdi. Ni policija još nije sklopila sve kockice", ističe sagovornik "Nezavisnih" upućen u detalje sukoba.

U jednoj od grupa, kako ističe naš izvor, bili su Dejan Šmugović, Ljubiša Bajičić, Teodor Tepić, Branko Popović i Džulio Javorac.

"Drugu grupu mladića činili su momci iz Kneževa/Skender Vakufa, i to Branko Borojević, Gojko Radonjić, Bojan Borojević i Nemanja Borojević", tvrdi naš sagovornik.

Osim što je nekoliko mladića, po riječima šokiranih mještana, u sukobu dobilo batine, stradao je i opel koji je bio parkiran u blizini.

"Jedan od aktera obračuna je uhapšen i utvrđeno je da je bio pijan. Većina ostalih će tek biti saslušana. Još se, dakle, utvrđuje ko je šta uradio, i postoji mogućnost da neko od tih mladića nije ni za šta kriv. Pojedinačna uloga biće jasnija za nekoliko dana", tvrdi sagovornik "Nezavisnih".

Nakon što su pesnice počele da sijevaju, policija je stigla na mjesto događaja, a potom je obavila i uviđaj.

Mještani, koji su ove jednako mučne i komične scene posmatrali sa bezbjednog odstojanja, krste se na samu pomisao na ono što su vidjeli.

"Riječ je o divljačkom iživljavanju dvije grupe mladića, koje su se sukobile u vrijeme kad normalan svijet spava. Živim u obližnjoj zgradi i sve sam vidio", naveo je jedan Banjalučanin.

On ističe da su mladići tokom tuče čak i iščupali postavljeni znak na pješačkom prelazu ispred pekare, a njime zatim razbili parkirano vozilo.

"Policija je došla poslije oko 20 minuta. Na mjestu je zatekla mladiće, ali i dar-mar koji su ostavili za sobom, poput razbijenih flaša, polomljenog znaka... Sve to se odigralo u blizini zgrade u kojoj živi oko 10 djece mlađe od pet godina", priča ogorčeni Banjalučanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije