Hronika

Pratite nas na Google news

Mostar: Zoljom na policijsku kameru (FOTO)

Mostar: Zoljom na policijsku kameru (FOTO)
Mostar: Zoljom na policijsku kameru (FOTO)
N.N.

MOSTAR – Nadzorna policijska kamera u Mostaru našla se na meti nepoznatog napadača ili više njih.

Naime, mostarska plicija traga za osobom koja je, vjerovatno s makadamskog proširenja pokraj magistralnog puta Mostar – Sarajevo u naselju Zalik, pucala u radar i to ni manje ni više nego iz raketnog bacača - zolje. Ovom prilikom je pogođeno podnožje stupa električne rasvjete na kojemu je radar stacioniran.

“Ostala je rupa u stupu, a prava je sreća da raketa nije završila u smjeru obližnje Inine benzinske pumpe ili pogodila vozilo u prolazu”, kažu stanovnici iz sjevernog izlaza iz gradske zone ističući da, iako su trebale biti značajna karika u podizanju bezbjednosti na veći nivo, ni policijske nadzorne kamere nisu sigurne.

Podsjećaju da su lani u gotovo isto vrijeme, takođe usred noći, kada je policija i evidentirala prestanak signala, upravo ova kamera i odašiljač izrešetani s pet hitaca, kao i ona na izlazu s magistralnog puta prema Fortici i naselju Pasjak, gdje je bilo devet rupa od metaka, prenosi N1.

I ostale kamere su se nalazile na meti vandala koji su, osim oružja, koristili crni sprej, a sve valjda kako bi neometano mogli divljati svojim vozilima.

Podsjećamo, iz MUP-a HNK-a ranije je saopšteno kako je u planu postavljanje više od 76 kamera na 52 pozicije, a u testnoj fazi projekta “Sistem videonadzora za grad Mostar” postavljeno je njih desetak, i to na Tekiji, Španskom trgu, Šemovcu, M-17, Balinovcu…

Uz kamere su postavljeni i čitači registracijskih oznaka, takođe osigurani kroz donacije. Kako su rekli iz MUP-a, ukupna vrijednost planiranog projekta iznosi više od pola miliona maraka, a donacija ide po volji ljudi.

 

 

(N1, Foto: Vecernji.ba)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije