Hronika

Pratite nas na Google news

Optužnica za uhapšene u akciji "City", među njima i policajac

Optužnica za uhapšene u akciji "City", među njima i policajac
Foto: Ilustracija | Optužnica za uhapšene u akciji "City", među njima i policajac
N.N.

​Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Ramela Jusufija, Nejre Jusufović, Emira Šušića, Alena Krtičića i Fahrudina Hajdarbašića koje terete za više krivičnih djela.

Ramel Jusufi, Nejra Jusufović, Emir Šušić i Alen Krtičić optuženi su za krivična djela navođenje na prostituciju, organizovana trgovina ljudima, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok je Jusufi optužen i za krivično djelo lihvarstvo.

Fahrudin Hajdarbašić optužen je za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i nedozvoljeno držanje oružja i municije.

Prema navodima iz optužnice, Ramel Jusufi i Nejra Jusufović terete se da su od 2017. do aprila 2019. godine organizirali grupu koja je poticala veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga.

Organizovanoj grupi pripadali su i optuženi Emir Šušić i Alen Krtičić, koja se bavila i trgovinom narkoticima. Fahrudin Hajdarbašić optužen je da je kao zaposleni u Operativnom centru MUP-a KS imao informacije kuda se kreću policijske patrole, te dojavljivao ih članovima grupe kako ne bi bili uhvaćeni u krivičnom djelu.

Inače, postupajuća tužiteljka Tužilaštva KS je uz optužnicu predložila sudu produženje pritvora optuženima Ramelu Jusufiju, Nejri Jusufović, Emiru Šušiću i Alenu Krtičiću.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije